
Δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια των εθνικών οδών, αλλά θα μπουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων». Ο αρμόδιος υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».
Αττική Οδός
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024. Επεσήμανε, μιλώντας στον Action24, ότι καθώς πρόκειται για περιφερειακό δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς.
Διαβάστε επίσης: Αττική Οδός: Στα 2,5 ευρώ τα διόδια, επιβεβαιώνει ο Καραμανλής
Τα έργα στην Αττική
Αναφέρθηκε επίσης στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.
«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», υπογράμμισε ο υπουργός.
Σε σχέση με τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας τόνισε: «Βλέπετε παντού εργοτάξια. Όπου πάτε στην Αθήνα, βλέπετε εργοτάξια».
Σημείωσε ότι αν και στα Εξάρχεια υπήρξε μία αναστάτωση, η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει. «Και εγώ προσωπικά επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες, που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο», επισήμανε, αναφερόμενος στην προσπάθεια τα εργοτάξια του Μετρό να είναι όσο πιο πράσινα και φιλικά προς την καθημερινότητα της πόλης.
Πράσινα ταξία και λεωφορεία
Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε να «πρασινίσει» ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων. «Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πρέπει και οι δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.


Latest News

Πότε «πιάνουν δουλειά» οι μπουλντόζες στον δυτικό ΒΟΑΚ
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη - Κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες

Ενεργειακή αναβάθμιση στον οδοφωτισμό Αττικής - Τι άλλαξε
Η βελτίωση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας

Στις ράγες η μεγαλύτερη σιδηροδρομική ανάπλαση στην Αθήνα
Πότε θα λειτουργήσει ο δυτικός κλάδος

«Προτεραιότητά μας οι νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας»
Επίσκεψη του Αδ. Γεωργιάδη και του Χρ. Δήμα στο εργοστάσιο της Landis Gyr στην Κορινθία

Κατασκευή δικτύων για το αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων
Ο προϋπολογισμός της διακήρυξης ανέρχεται σε 13.100.000 ευρώ

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με έργα ύψους 23 εκατ. ευρώ
Στόχος να αναδειχθεί σε κορυφαίο εφοδιαστικό-μεταφορικό κρίκο ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Δύο νέα έργα ΕΣΠΑ σε Καβάλα και Ασπροβάλτα
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης

Προχωρά ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι - Κακαβιά
Ο οδικός άξονας, μήκους 70χλμ., θα ενώνει την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου με τη γειτονική Αλβανία

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με τρένο: Οι στοιχειωμένες συμβάσεις
Ποιες είναι οι τελευταίες εκκρεμότητες

Πέντε σχήματα για το ΣΔΙΤ Πρωτοδικείου-Εισαγγελίας Αθηνών
Η δυνητική χρηματοδοτική συμβολή του ελληνικού Δημοσίου στην κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης