Το Κατάρ σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, αφού αποκάλυψε τον μεγαλύτερο πίνακα που έγινε ποτέ στον κόσμο σε καμβά.

Ο κολοσσιαίος πίνακας του Ιρανού καλλιτέχνη, Ιμάντ Σαλέχι, με τίτλο «The Story of A Ball», έχει έκταση 9.652 τετραγωνικά μέτρα, ίσο με το μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, ενώ τονίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022.

Διαβάστε επίσης: Κατάρ: Πόσο «πράσινο» είναι τελικά το Μουντιάλ 2022;

«Μου πήρε πάνω από πέντε μήνες για να ολοκληρώσω τη ζωγραφική. Χρησιμοποίησα περίπου 3.000 λίτρα μπογιάς και 150 πινέλα. Δούλευα περίπου 14 με 18 ώρες την ημέρα. Όλη αυτή η ιδέα ξεκίνησε με την ιστορία της μπάλας που είναι η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο Σαλέχι, προσθέτοντας: «Όταν εξερευνάς τον πίνακα, μπορείς να δεις την ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχω ζωγραφίσει περισσότερες από 10.000 φιγούρες σε ολόκληρο τον καμβά».

Το έργο αποκαλύφθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού του Κατάρ και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από τον Σάντι Γκάαντ, ανώτερο διευθυντή μάρκετινγκ στο Guinness World Records.


«Το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο έργο τέχνης σε καμβά ήταν 1.595,76 τ.μ. που τέθηκε από τη Σάσα Τζάφρεϊ το 2020. Αυτός ο πίνακας έχει έκταση 9.652 τετραγωνικά μέτρα, που είναι το νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο πίνακα σε καμβά», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport