Τους  765.000 φτάνουν οι  επισκέπτες στο Μουντιάλ του Κατάρ τις πρώτες 2 εβδομάδες της διοργάνωσης, απέχοντας αρκετά από το αναμενόμενο του 1,2 εκατομμυρίων διεθνών θεατών, σύμφωνα με το Reuters.

Με μόλις οχτώ παιχνίδια να απομένουν από το σύνολο των 64, θεωρείται απίθανο να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Οι γυναίκες φίλαθλοι νιώθουν ασφαλείς

Περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες έχουν αναψωρήσει

Οι διοργανωτές είχαν προσδιορίσει προηγουμένως ως περίοδο αιχμής για τους διεθνείς επισκέπτες τις ημέρες από 24-28 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, όταν οι 32 ομάδες έδιναν τέσσερις αγώνες κάθε μέρα.

Η έκθεση της 7ης Δεκεμβρίου εκπονήθηκε από την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς , η οποία διοργανώνει το τουρνουά, και ανέφερε ότι τις πρώτες 17 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το έχουν παρακολουθήσει από κοντά 765.859 επισκέπτες, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους έχουν πλέον αναχωρήσει.

Διαβάστε επίσης: Κατάρ: Πόσο «πράσινο» είναι τελικά το Μουντιάλ 2022;

Το πιο «ακριβό» μουντιάλ

Το τουρνουά στο Κατάρ, το πρώτο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, θεωρείται το ακριβότερο όσον αφορά τα εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και το αλκοόλ, οι πωλήσεις των οποίων είναι περιορισμένες.

Οι λιγότεροι διεθνείς επισκέπτες από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί οδήγησαν σε μια απροσδόκητη πληθώρα άδειων καταλυμάτων, αλλά απέτρεψαν επίσης μεγάλο συνωστισμό ή κυκλοφοριακό χάος στο Κατάρ, τη μικρότερη σε πληθυσμό και έκταση χώρα που φιλοξένησε ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια «τελευταία» ελπίδα

«Με πάνω από μια εβδομάδα αγώνων να απομένει, ένα κύμα νέων επισκεπτών έχει αρχίσει να φτάνει από τα έθνη που έφτασαν στα προημιτελικά», δήλωσε αξιωματούχος του Κατάρ στο Reuters.

Την Τρίτη, εκατοντάδες Μαροκινοί οπαδοί πέταξαν στο Κατάρ με ειδικές πτήσεις που οργανώθηκαν ενόψει της νίκης της ομάδας τους επί της Ισπανίας.

Οι επισκέπτες στο Κατάρ πρέπει να αποκτήσουν την ταυτότητα Hayya πριν από το ταξίδι, καθώς αυτή λειτουργεί και ως υποχρεωτική βίζα εισόδου κατά τη διάρκεια της περιόδου του τουρνουά. Η χώρα ήρε τους περιορισμούς εισόδου για τους υπηκόους και τους κατοίκους των άλλων κρατών του Κόλπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι