Σύσφιξη του ελέγχου του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ επί της εταιρείας Neuralink του Ίλον Μασκ ζητούν δύο βουλευτές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από έκθεση του Reuters που κάνει λόγο για λάθη στο πρόγραμμα δοκιμών των τσιπ της εταιρείας σε εγκεφάλους ζώων.

Διαβάστε επίσης: Neuralink: Η μεγάλη «σφαγή των αμνών» από την νευροτεχνολογική εταιρεία του Ιλον Μασκ

Τη Δευτέρα το Reuters ανέφερε ότι ο ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας ερευνά τη Neuralink για πιθανές παραβιάσεις της ευημερίας των ζώων, εν μέσω καταγγελιών από το προσωπικό ότι οι δοκιμές της σε ζώα γίνονται βιαστικά, προκαλώντας άσκοπη ταλαιπωρία και θανάτους.

«Η μεταχείριση των ζώων που περιγράφεται σε αυτές τις καταγγελίες φαίνεται να υποδηλώνει μια ανησυχητική έλλειψη εποπτείας», αναφέρουν σε επιστολή τους οι δύο Δημοκρατικοί βουλευτές. «Ανησυχούμε έντονα ότι αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμη παράδειγμα πολύκροτων περιπτώσεων κακοποίησης ζώων που αφορούν εγκαταστάσεις επιθεωρούμενες από το USDA (σ.σ.,το αμερικανικό υπ. Γεωργίας), οι οποίες αναφέρονται σε προηγούμενες επιστολές προς την υπηρεσία σας, σε συνέχεια των οποίων δεν υπήρξε επαρκής αντίδραση από το USDA».

Θάνατοι

Το Reuters εντόπισε αρκετά προβλήματα με τις δοκιμές της Neuralink σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πειραμάτων στα οποία συμμετείχαν 86 χοίροι και δύο πίθηκοι και τα οποία αμαυρώθηκαν από ανθρώπινα λάθη, μετά από εξέταση δεκάδων ηχογραφήσεων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων, παρουσιάσεων, εσωτερικών εκθέσεων της εταιρείας και συνεντεύξεων με περισσότερους από 20 νυν και πρώην υπαλλήλους.

Τα λάθη οδήγησαν σε ανάγκη για επαναλαμβανόμενες δοκιμές, με αποτέλεσμα να θανατωθούν περισσότερα ζώα. Συνολικά, η εταιρεία έχει θανατώσει περίπου 1.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 280 προβάτων, χοίρων και πιθήκων, σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από το 2018, διαπίστωσε το Reuters.

Η Neuralink αναγνώρισε ότι έξι πίθηκοι πέθαναν λόγω προβλημάτων υγείας σε πειράματα που διεξήγαγε από κοινού με το πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους που διήρκεσε από το 2017 έως το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη