Την αποκαθήλωση από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως βιώσε για λίγο την Τετάρτη ο Ίλον Μασκ, μετά από μια απότομη πτώση της αξίας της συμμετοχής του στην Tesla και με φόντο την επένδυση 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Twitter.

Σύμφωνα με το Forbes, για σύντομο χρονικό διάστημα τη θέση του κατέλαβε ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος της LVMH, μητρικής της μάρκας πολυτελείας Louis Vuitton, και η οικογένειά του, πριν υποχωρήσουν ξανά στη δεύτερη θέση πίσω από τον βαθύπλουτο μεγιστάνα.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Ευρωπαϊκή απειλή για «μπλόκο» λόγω έλλειψης εποπτείας

Ο Μασκ, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει περιουσία 185,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Διαδέχτηκε, στην κορυφή της σχετικής λίστας, τον ιδρυτή της Amazon.com Τζεφ Μπέζος.

Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν χάσει πάνω από 47% σε αξία από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά του για την αγορά του Twitter νωρίτερα φέτος, σημείωσαν πτώση 2,7%.

Φθορά

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα, στις 8 Νοεμβρίου, καθώς οι επενδυτές έριξαν τις μετοχές της Tesla λόγω ανησυχιών ότι το ανώτατο στέλεχος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της πιο πολύτιμης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ασχολείται περισσότερο με το Twitter.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας και η αξία της περιουσίας του Μασκ έχει μειωθεί κατά περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έκανε προσφορά για το Twitter, τον Απρίλιο. Ο Μασκ έκλεισε τη συμφωνία για το Twitter τον Οκτώβριο με δάνεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την Tesla, ο Μασκ είναι επίσης επικεφαλής της εταιρείας πυραύλων SpaceX και της Neuralink, μιας νεοσύστατης εταιρείας που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής με εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή