Νέα κεφάλαια αντλεί ο δισεκατομμυριούχος Κρις Ρόκος καθώς το macro hedge fund του οποίου ηγείται οδεύει προς μια χρονιά κερδών ρεκόρ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος, η Rokos Capital Management έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με δυνητικούς πελάτες για να αυξήσει το ενεργητικό της έως και κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια τόσο μέσω νέων κεφαλαίων όσο και μέσω των υφιστάμενων μετόχων που επανεπενδύουν τα κέρδη τους, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Διαβάστε επίσης: Κεφάλαια 19,8 δισ. δολαρίων ενίσχυσαν τα χαρτοφυλάκια των hedge funds

Η επενδυτική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται ήδη περίπου 15,5 δισ. δολάρια, αντλεί επιπλέον χρήματα λόγω του υψηλότερου περιθωρίου κέρδους εξαιτίας του ασταθούς διεθνούς κλίματος, όπως δήλωσαν πηγές του Bloomberg που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι λεπτομέρειες είναι ιδιωτικές.

Ευκαιρίες

Ο macro trader αξιοποιεί μια καυτή αγορά για τα macro hedge funds, τα οποία είδαν τις αποδόσεις να εκτοξεύονται εν μέσω της αυξανόμενης μεταβλητότητας και των αυξήσεων των επιτοκίων φέτος. Το Rokos είχε καταγράψει αποδόσεις 45% έως τον Νοέμβριο, ενώ παρήγαγε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, εισερχόμενο έτσι σε τροχιά για την καλύτερη χρονιά του από την ίδρυσή του.

Άλλα funds, όπως το BlueCrest Capital Management του Said Haidar και του Michael Platt έχουν καταγράψει τριψήφιες αποδόσεις, ενώ το κύριο hedge fund της Brevan Howard Asset Management σημειώνει διψήφια αύξηση. Τα macro hedge funds έχουν απόδοση κατά μέσο όρο σχεδόν 1,2% φέτος μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι επενδυτές σε macro hedge funds έχουν ήδη αποκομίσει κέρδη. Μέχρι τον Οκτώβριο είχαν αποσύρει 26 δισεκατομμύρια δολάρια, πέντε φορές και πλέον πάνω από τις εκροές του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της eVestment.

Η Rokos Capital, η οποία ξεκίνησε το 2015 με αρχικούς χρηματοδότες στους οποίους περιλαμβανόταν και η Blackstone, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στις μακροοικονομικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές