Στα 360 ευρώ ανά στρέμμα ανέρχεται η αποζημίωση για τους παραγωγούς σύκων Μαρκοπούλου-Μεσογαίας της Αττικής, σύμφωνα με την ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, θα χορηγηθούν ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής σύκων νωπών Α ή/και σύκων νωπών Β σε παραγωγούς στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. λόγω σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους που υπέστησαν κατά το έτος 2021 εξαιτίας των ζημιών, που προκλήθηκαν από τον παγετό της 26/09/2021.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Γεωργαντάς: Μέσω de minimis η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σύκων νωπών Α ή/και σύκων νωπών Β για αγροτεμάχια εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου – Μεσογαίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το έτος 2021, διαθέτουν παραγωγικά δέντρα και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας συκιάς νωπής Α ή/και συκιάς νωπής Β.

Το ύψος του ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 360 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας συκιών νωπών Α ή/και συκιών νωπών Β.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογισθεί ενιαία με αυτούς, κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Το σωρευτικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών δεν δύναται να υπερβαίνει το εθνικό ανώτατο όριο.

Να σημειωθεί ότι κάθε δικαιούχος που θα ενημερωθεί σχετικώς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να προσκομίσει εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, το αργότερο, υπεύθυνη δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης