Την ολοκλήρωση πληρωμών ύψους 13.020.187,33 ευρώ έως το τέλος Νοεμβρίου για το Υπομέτρο 4.1 «Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (σχέδια βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020 πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επιτυγχάνοντας απορρόφηση 100% επί των διαθέσιμων πιστώσεων του έτους.

Μέσω της ανακατανομής των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίσθηκε η διάθεση επιπλέον πόρων και οι διαδικασίες για την πληρωμή δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και το μήνα Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Σχέδια βελτίωσης: Τι αλλάζει στις δαπάνες – Πότε απεντάσσεται το σχέδιο

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η «Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη Περιφέρεια στην επικράτεια μέχρι σήμερα με ετήσιο ποσοστό απορρόφησης που φτάνει το 100%», σημειώνοντας ότι η περιφερειακή αρχή με τη στήριξη και τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών «συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση  του πρωτογενούς τομέα και των ανθρώπων του και στην ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι παράταση 15 ημέρων για την υποβολή αιτημάτων πληρωμής με τα οποία επιτυγχάνεται υλοποίηση του 20% του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου  έχει δοθεί στους δικαιούχους των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων για το υπομέτρο 4.1 (Σχέδια βελτίωσης), του ΠΑΑ 2014-2020, ενώ σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί και από άλλες Περιφέρειες. Στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων οι αρχικές αποφάσεις ένταξης των επενδυτικών σχεδίων στο Υπομέτρο 4.1 εκδόθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, ενώ στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, οι αποφάσεις ένταξης υπεγράφησαν κατά το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Να σημειωθεί ότι η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 15η Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO