Μήνυμα προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, στέλνουν οι γερμανικές Αρχές. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της γερμανικής Ρυθμιστικής Αρχής  φυσικού αερίου BNetzA ζήτησε από τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να περιορίσουν τη θέρμανση καθώς η χώρα προσπαθεί να διατηρήσει τις προμήθειες μετά τη μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Οι πολίτες δεν θα πρέπει «να σκεφτούν προσεκτικά ποια δωμάτια πρέπει να θερμανθούν», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του BNetzA, Κλάους Μιούλερ, σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η μείωση της κατανάλωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg, η βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 12% κατά την προηγούμενη εβδομάδα και η οικιακή και εμπορική κατανάλωση κατά 13%, ανέφερε ο Μιούλερ σε tweet την Πέμπτη.  Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 20%, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της απώλειας προμηθειών από τη Ρωσία.

Η Ρωσία, η οποία στο παρελθόν κάλυπτε περίπου το 40% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης, μείωσε τις ροές φέτος ως αντίποινα για τις κυρώσεις που σχετίζονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το LNG

Ο Μιούλερ είπε ότι δεν ανησυχεί ακόμη για το ενδεχόμενο ελλείψεων, για να συμπληρώσει ότι «Θα παρακολουθήσουμε τι θα συμβεί κατά τις επόμενες μέρες. Αλλά δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε αυτό ελαφρά».

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης λαμβάνει -αυτή τη στιγμή- φυσικό αέριο από τη Νορβηγία, το Βέλγιο και την Ολλανδία και «λίγο» από τη Γαλλία, σύμφωνα με τον ίδιο. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η χώρα θα λάβει μεγαλύτερες ποσότητες μέσω των τερματικών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, τους οποίους η χώρα έχει αρχίσει να κατασκευάζει.

«Θέλουμε πάση θυσία να προστατεύσουμε τη βιομηχανία από το δελτίο φυσικού αερίου», είπε ο Μιούλερ. «Είναι στο χέρι μας τώρα. Πόσο γρήγορα μπορούμε να κατασκευάσουμε τα τερματικά LNG.», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή