
Δεν λέει να κοπάσει η οργή στις κοινότητες των Ρομά μετά την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικό ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη.
Νέες εστίες έντασης εκδηλώθηκαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές της δυτικής Αττικής.
Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Νύχτα οργής – Συγκρούσεις με την αστυνομία και καταστροφές
Στον Ασπρόπυργο αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν επί της Λ. Διυλιστηρίων για να απωθήσουν συγκεντρωμένους Ρομά, οι οποίοι πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον τους, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί. Το περιστατικό έγινε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 20:30, ομάδα Ρομά φέρεται ότι έκαψε ένα αυτοκίνητο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος των Μεγάρων.
Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το 39ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων, καθώς και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου έως την λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ένταση με νεαρούς Ρομά επικράτησε γύρω στις 5 το απόγευμα και στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και σε λάστιχα στην οδό Δερβενακίων.. Πυροσβέστες μετέβησαν επίσης στην Μπότσαρη και Θεμιστοκλέους για να σβήσουν φωτιές σε κάδους.
Αστυνομική επιχείρηση
Προηγήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική για την εύρεση «υπευθύνων» για τα χθεσινά επεισόδια, κατά την οποία συνελήφθησαν τουλάχιστον επτά άτομα της κοινότητας των Ρομά από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις.
Οι αστυνομικοί των ομάδων ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ πραγματοποίησαν εφόδους σε δεκάδες σπίτια όπου κατοικούν Ρομά, αλλά καθώς φαίνεται δεν βρήκαν αυτό για το οποίο δήλωσαν ότι τους οδήγησε στις περιοχές του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων.
Στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς σε ολόκληρη την Δυτική Αττική, έγιναν 7 συλλήψεις για ναρκωτικά, 4 προσαγωγές και 25 κατ’ οίκον έρευνες. Σημειώνεται ότι παρά τον αριθμό των ερευνών δεν εντοπίστηκαν όπλα, κάτι που δείχνει ότι έχουν την δυνατότητα να τα κρύβουν με επιμέλεια αφού τα βγάλουν και τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση, πρωινές ώρες σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης:
- πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε -25- οικίες
- συνελήφθησαν -7- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
- προσήχθησαν -4- άτομα
- Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται.


Latest News

«Σκληρή κατάσταση» για τον Zελένσκι, ζητά επιτακτικά νέα όπλα και προμήθειες
Κάθετα αντίθετος ο ουκρανός πρόεδρος στο να επιτραπεί στη Ρωσία να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Σολτς: Ούτε στρατό, ούτε αεροπλάνα στην Ουκρανία
Ο Γερμανός πρόεδρος επισημαίνει τον κίνδυνο «διαρκούς πλειοδοσίας σχετικά με τα οπλικά συστήματα»

Αμερικανός αξιωματούχος «βλέπει» το Ισραήλ πίσω από την έκρηξη σε ιρανικό εργοστάσιο
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη

Ο Ερντογάν «κλείνει το μάτι» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Η Άγκυρα αφήνει για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι ίσως εξετάσει ξεχωριστά την υποψηφιότητα της Φινλανδίας από της Σουηδίας

Πώς ο Ερντογάν χάνει ψήφους μέσω... Γερμανίας
Οι τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία πρόκειται να στοιχίσουν πολλές ψήφους στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Κοινό μυστικό» οι διάλογοι της ντροπής με νονούς της νύχτας – Η «ορθή επανάληψη» της ΕΛ.ΑΣ
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» προκάλεσαν την αντίδραση της Αστυνομίας

Το κοινό μυστικό των κοιτασμάτων της Κρήτης, της Αιγύπτου και της Κύπρου
Σε εξέλιξη οι σεισμικές έρευνες

ΣΥΡΙΖΑ: «Αμετανόητος στην εξαπάτηση των συνταξιούχων ο κ. Μητσοτάκης»
«Εχει χαθεί το μέτρημα στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα»

Τυνησία: Δεύτερος γύρος εκλογών με την συμμετοχή να αναμένεται υψηλή
Ο πρώτος γύρος διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου και η προσέλευση στις κάλπες έφτασε μόλις στο 11,22%

Να εξηγήσει η Τουρκία πώς οδήγησε την ελληνική μειονότητα σε εξαφάνιση
«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»