Άρρωστοι για το ποδόσφαιρο με όλη τη σημασία της έννοιας. Κινέζοι φίλαθλοι καταλήγουν στα νοσοκομεία λόγω των πολλών ωρών που παρακολουθούν αγώνες του Μουντιάλ.

Το «σύνδρομο του Παγκοσμίου Κυπέλλου» έκανε την εμφάνισή του με την έναρξη της διοργάνωσης, στις 20 Νοεμβρίου, στην ανατολική περιφέρεια της Γκουάνγκντονγκ με περισσότερους από εκατό φιλάθλους να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Μεταξύ των συχνότερων συμπτωμάτων που εμφανίζουν είναι γαστρεντερικές, καρδιαγγειακές, εγκεφαλικές και αναπνευστικές διαταραχές.

Λόγω της διαφοράς στην ώρα – η Γκουάνγκντονγκ είναι πέντε ώρες μπροστά από την Ντόχα- οι κινέζοι φίλοι του αθλήματος ξενυχτούν για να δουν όλα τα παιχνίδια, με αποτέλεσμα πολλοί εξ’ αυτών να καταλήξουν στο νοσοκομείο της πόλης Μεϊζού.

Διαβάστε επίσης: Πού «απέτυχε» και γιατί το Μουντιάλ του Κατάρ – Τι ελπίζουν (τώρα) οι διοργανωτές

Ηταν και παλιά

Το «Σύνδρομο του Παγκοσμίου Κυπέλλου» δεν είναι κάτι νέο για τη χώρα του Κόκκινου Δράκου. Στη διάρκεια του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 ο Τύπος του Πεκίνου είχε αναφερθεί σε έντεκα θανάτους για παρόμοιο λόγο.

Ως εκ τούτου οι γιατροί δεν πιάστηκαν απροετοίμαστοι δημιουργώντας ακόμα και ειδική κλινική μέσα στο νοσοκομείο στην οποία νοσηλεύονται οι «άρρωστοι της μπάλας».

Η λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει: όλοι οι γιατροί που στελέχωσαν την κλινική παίζουν επίσης ποδόσφαιρο και όπως λένε, μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τα συναισθήματα των φιλάθλων.

Η πρώτη κορύφωση των εισαγωγών καταγράφηκε μετά την ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία. Ένα παιχνίδι με τεράστιο συναισθηματικό αντίκτυπο, ειδικά αν συνδυαστεί και με το γεγονός ότι έλαβε χώρα τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Οι κινέζοι φίλοι του ποδοσφαίρου εμφάνισαν συμπτώματα αϋπνίας, δυσλειτουργίας εσωτερικών οργάνων, άγχος, διέγερση , εγκεφαλικές και αναπνευστικές διαταραχές.

Εύλογο είναι το ερώτημα, τι θα γινόταν αν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η εθνική ομάδα της Κίνας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι