Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε η πόλη της Οδησσού, έπειτα από επίθεση με καμικάζι drones που εξαπέλυσε η Ρωσία την χθεσινή νύκτα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

«Προς το παρόν η πόλη δεν έχει ηλεκτροδότηση», ανακοίνωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο μέσω του Twitter, διευκρινίζοντας ότι ορισμένες ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως νοσοκομεία και μαιευτήρια, τροφοδοτούνται.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι ελλείψεις σε πυρομαχικά υπόσχονται κέρδη για τη βιομηχανία όπλων

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά παραμένει υπό έλεγχο», δήλωσε ο Τιμοσένκο.

Ο τοπικός κυβερνήτης Μαξίμ Μαρσένκο δήλωσε ότι μετά την επίθεση των καμικάζι drones έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό σχεδόν όλες οι συνοικίες και οι κοινότητες της περιοχής και πρόσθεσε ότι δύο από τα drones καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Νέα βοήθεια από τις ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να χορηγήσουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, ιδίως απέναντι στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε ότι αυτή η νέα βοήθεια «θα σταλεί σύντομα» για να δώσει στην Ουκρανία «νέες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνά της ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή των drones».

Ο Κίρμπι είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί πολύ για την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και ότι η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που διαθέτει για να την διασπάσει. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις συμμαχικές της χώρες να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης