Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να βιώσει την πολυτέλεια με χαμηλό προϋπολογισμό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πραγματική περιουσία, οι Αμερικανοί επισημαίνουν ότι για να νιώσει κάποιος πλούσιος το υψηλό ετήσιο εισόδημα είναι το κλειδί.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα του CNBC, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πρέπει να κερδίζουν τουλάχιστον 200.000 δολάρια τον χρόνο, προκειμένου να αισθάνονται πλούσιοι.
Πολλοί έθεσαν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Ένα ετήσιο εισόδημα 1 εκατ. δολαρίων ή περισσότερο ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι πρέπει να βλέπουν στον λογαριασμό τους επταψήφια νούμερα για να αισθάνονται πλούσιοι.
Διαβάστε επίσης: Κάν’ το όπως οι κροίσοι – Τα τρία πράγματα που κάνουν αλλιώς οι πλούσιοι
Οι καταναλωτές συμφωνούν σε γενικές γραμμές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων και των φυλετικών δημογραφικών στοιχείων σχετικά με τον μισθό που απαιτείται για να αισθάνονται πλούσιοι. Οι άντρες θέλουν να κερδίζουν περισσότερα πριν αποκαλέσουν τον εαυτό τους πλούσιους, με το 60% των ανδρών να χρειάζονται εισόδημα τουλάχιστον 200.000 δολάρια, σε σύγκριση με το 53% των γυναικών.
Η προοπτική
Το ποσό των χρημάτων που κερδίζουν αυτή τη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται πιο πιθανό να αλλάξει την αντίληψή τους για το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να νιώσουν πλούσιοι. Από αυτούς που κερδίζουν επί του παρόντος τουλάχιστον 100.000 δολάρια ετησίως, το 82% λέει ότι χρειάζεται να φέρει στο σπίτι τουλάχιστον 200.000 δολάρια για να νιώσει πλούσιος, έναντι 57% όσων κερδίζουν από 50.000 έως 99.999 δολάρια.
Αυτός ο αριθμός μειώνεται σε μόλις 39% των ανθρώπων που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια. Ομοίως, το 34% όσων κερδίζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια λένε ότι κερδίζοντας μεταξύ 100.000 και 149.000 δολάρια θα τους έκανε να νιώθουν πλούσιοι.
Εμπειρία και πληθωρισμός
Η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αισθάνεται κάποιος πλούσιος. Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να πάει παρακάτω τον ορισμό του «πλούσιου», ενώ κάποιος που κερδίζει αυτήν τη στιγμή 200.000 δολάρια, αλλά δεν διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του, μπορεί να μην αισθάνεται ευκατάστατος.
Ενώ ο καθένας ορίζει τον «πλούσιο» διαφορετικά, το να είσαι μέρος του «1%» έχει γίνει συνώνυμο με το να είσαι πλούσιος στις ΗΠΑ. Το 1% των κορυφαίων εισοδηματιών στις ΗΠΑ είχε μέσους ετήσιους μισθούς 823.763 δολάρια το 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής.
Τέλος, και επειδή το κόστος ζωής ποικίλλει πολύ ανάλογα με την τοποθεσία, κάποιος που αισθάνεται πλούσιος στο Ντι Μόιν της Άιοβα για παράδειγμα, μπορεί να μην αισθάνεται το ίδιο στο Σαν Φρανσίσκο.
Latest News
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία
Ενοίκια σοκ για τους φοιτητές στο Λονδίνο μετά τις νέες αυξήσεις [γράφημα]
Τι αποκαλύπτει έρευνα για τους φοιτητές στη Βρετανία
Η πλειοψηφία των startups δεν μακροημερεύει - Η ωμή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται
Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές startups; Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος
Safran: Με το βλέμμα στις συμβάσεις του αμερικανικού στρατού
Η γαλλική εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 10% το 2025, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 4,7 και 4,8 δισ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση
Έφοδος τελωνιακών και της ευρωπαικής εισαγγελίας στα γραφεια της Adidas
Tο ένταλμα έρευνας για την Adidas ανέφερε την (ύποπτη) σωρευτική φορολογική ζημία σε περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ
Τιμές-φωτιά οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία
Ο υψηλός πληθωρισμός δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές στη Γερμανία. Έως 7 ευρώ στοιχίζει το περίφημο «ζεστό κρασί» με μπαχαρικά.
Η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ αρχίζει να «δαγκώνει» την Ευρώπη - Τι εκτιμά η Goldman Sachs
H Goldman Sachs επιχειρεί να εξετάσει την επίδραση της αβεβαιότητας της εμπορικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ εντός κι εκτός ΗΠΑ