Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να βιώσει την πολυτέλεια με χαμηλό προϋπολογισμό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πραγματική περιουσία, οι Αμερικανοί επισημαίνουν ότι για να νιώσει κάποιος πλούσιος το υψηλό ετήσιο εισόδημα είναι το κλειδί.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα του CNBC, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πρέπει να κερδίζουν τουλάχιστον 200.000 δολάρια τον χρόνο, προκειμένου να αισθάνονται πλούσιοι.

Πολλοί έθεσαν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Ένα ετήσιο εισόδημα 1 εκατ. δολαρίων ή περισσότερο ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι πρέπει να βλέπουν στον λογαριασμό τους επταψήφια νούμερα για να αισθάνονται πλούσιοι.

Διαβάστε επίσης: Κάν’ το όπως οι κροίσοι – Τα τρία πράγματα που κάνουν αλλιώς οι πλούσιοι

Οι καταναλωτές συμφωνούν σε γενικές γραμμές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων και των φυλετικών δημογραφικών στοιχείων σχετικά με τον μισθό που απαιτείται για να αισθάνονται πλούσιοι. Οι άντρες θέλουν να κερδίζουν περισσότερα πριν αποκαλέσουν τον εαυτό τους πλούσιους, με το 60% των ανδρών να χρειάζονται εισόδημα τουλάχιστον 200.000 δολάρια, σε σύγκριση με το 53% των γυναικών.

Η προοπτική

Το ποσό των χρημάτων που κερδίζουν αυτή τη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται πιο πιθανό να αλλάξει την αντίληψή τους για το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να νιώσουν πλούσιοι. Από αυτούς που κερδίζουν επί του παρόντος τουλάχιστον 100.000 δολάρια ετησίως, το 82% λέει ότι χρειάζεται να φέρει στο σπίτι τουλάχιστον 200.000 δολάρια για να νιώσει πλούσιος, έναντι 57% όσων κερδίζουν από 50.000 έως 99.999 δολάρια.

Αυτός ο αριθμός μειώνεται σε μόλις 39% των ανθρώπων που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια. Ομοίως, το 34% όσων κερδίζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια λένε ότι κερδίζοντας μεταξύ 100.000 και 149.000 δολάρια θα τους έκανε να νιώθουν πλούσιοι.

Εμπειρία και πληθωρισμός

Η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αισθάνεται κάποιος πλούσιος. Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να πάει παρακάτω τον ορισμό του «πλούσιου», ενώ κάποιος που κερδίζει αυτήν τη στιγμή 200.000 δολάρια, αλλά δεν διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του, μπορεί να μην αισθάνεται ευκατάστατος.

Ενώ ο καθένας ορίζει τον «πλούσιο» διαφορετικά, το να είσαι μέρος του «1%» έχει γίνει συνώνυμο με το να είσαι πλούσιος στις ΗΠΑ. Το 1% των κορυφαίων εισοδηματιών στις ΗΠΑ είχε μέσους ετήσιους μισθούς 823.763 δολάρια το 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής.

Τέλος, και επειδή το κόστος ζωής ποικίλλει πολύ ανάλογα με την τοποθεσία, κάποιος που αισθάνεται πλούσιος στο Ντι Μόιν της Άιοβα για παράδειγμα, μπορεί να μην αισθάνεται το ίδιο στο Σαν Φρανσίσκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας