Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τους Ουκρανούς «να αντισταθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα» απέναντι στη Ρωσία.

Έκανε μάλιστα λόγο για μια Ρωσία που ενεργεί «άνανδρα» και στόχος της είναι «να βυθίσει στο σκοτάδι και το κρύο» τους Ουκρανούς.

«Η Ρωσία ενεργεί άνανδρα» και «προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό» επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας ανοίγοντας τις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης «Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό» που διεξάγεται στο Παρίσι.

Συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας

Στη διάσκεψη συμμετέχει και ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, πρόκειται για διεθνή Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας. Κύριος στόχος της είναι η κάλυψη των άμεσων αναγκών και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας στη διάρκεια του χειμώνα.

Της διάσκεψης συμπροεδρεύουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι, από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των επτά εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών του ουκρανικού λαού.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην ανοικοδόμηση της χώρας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, μεταξύ των οποίων η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως στην περιοχή της Οδησσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Κίεβο τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν