Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους νευρικούς επενδυτές να αναμένουν την απόφαση για τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9% στις 10:10 ώρα Ελλάδας. Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει σήμερα τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης ύστερα από την κίνηση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) χθες να προχωρήσει σε αύξησή τους κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Ο βρετανικός δείκτης των blue-chips, ο FTSE 100, σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,6%.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε χθες Τετάρτη ότι τελευταία σημάδια που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί, δεν είναι αρκετά για να χαλαρώσει η κεντρική τράπεζα τις αυξήσεις επιτοκίων.

Σήμερα οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, οι οποίες θα ανακοινώσουν τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης