Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη πτώση στη Wall Street στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed κατά 0,5% και των δηλώσεων Πάουελ ότι το τέλος της αντιπληθωριστικής εκστρατείας της Federal Reserve είναι ακόμα μακριά, συνεπώς τα υψηλά επιτόκια θα έχουν διάρκεια.

Οι δείκτες

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,42%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,32% και ο δείκτης αναφοράς των μετοχών της Αυστραλίας υποχώρησε 0,64%.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,13% και τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν 0,15%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI υποχώρησε 0,94%.

Fed

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα επιτύχει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ακόμη και όταν η οικονομία διολισθαίνει προς μια πιθανή ύφεση, υποστηρίζοντας ότι θα είναι μεγαλύτερο το κόστος εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν χειριστεί πιο σταθερά τον πληθωρισμό.

Κίνα

Στο μέτωπο της Κίνας, η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και τα απογοητευτικά οικονομικά δεδομένα επηρέασαν επίσης το κλίμα στις αγορές, ενώ το αργό πετρέλαιο σημείωσε απώλειες σε σχέση με τα κέρδη της Τετάρτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες