Στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους 2,7 δισ. ευρώ προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή η οποία μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας. Την πρόωρη αποπληρωμή είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά του ο ot στις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών τα δάνεια αυτά αφορούν το πρώτο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης – Eurogroup: Μέτρα 6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Το Reuters από τον περασμένο Σεπτέμβριο με δημοσίευμά του ανέφερε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την πρόωρη αποπληρωμή των εν λόγω δανείων, κάτι που επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο Έλληνας αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Πληρώσαμε πρόωρα σήμερα το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Ιδιαίτερη μνεία το πρακτορείο Reuters κάνει στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε το διάστημα 2010 έως το 2014. Υπενθυμίζεται ότι η αποπληρωμή αυτή έγινε τον περασμένο Απρίλιο δύο χρόνια νωρίτερα από την κανονική προθεσμία.

Διαβάστε επίσης – Ελληνικό χρέος: Έρχονται νέα δάνεια και πρόωρη αποπληρωμή «μνημονίων»

Κατόπιν της καταβολής αυτής η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει 8 δισ. ευρώ από τα συνολικά 53 δισ. ευρώ που έχει λάβει από το πρόγραμμα Greek Loan Facility (GLF) και τα οποία έχουν καταληκτική προθεσμία καταβολής το 2041.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία