Το αφεντικό της Tesla, Iλον Μασκ ρευστοποίησε κι άλλες μετοχές της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, ανεβάζοντας το σύνολο της αξίας των μετοχών που έχει πουλήσει κοντά στα 40 δισ. δολάρια φέτος και απογοητεύοντας τους επενδυτές καθώς οι μετοχές της εταιρείας βυθίζονται σε χαμηλό δύο ετών.

Μια κατάθεση τίτλων στις ΗΠΑ έδειξε ότι o δισεκατομμυριούχος «ξεφορτώθηκε» 22 εκατομμύρια μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο σε διάστημα μόλις τριών ημερών από Δευτέρα έως Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης – Η βουτιά της Tesla κόστισε στον Μασκ τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

Η πώληση αυτή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών που έχει ρευστοποιήσει ο Ιλον Μασκ, μετά την εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Twitter τον Οκτώβριο. Δεν είναι σαφές εάν η πώληση αυτών των μετοχών σχετίζονται με την εξαγορά του Twitter, αλλά πολλοί επενδυτές είναι ανήσυχοι με την αντίληψη αλλά και την πρακτική του αφεντικού της Tesla να υποβαθμίζει την αυτοκινητοβιομηχανία ιεραρχώντας υψηλότερα το Twitter.

Διαβάστε επίσης – Ιλον Μασκ: Το μεγάλο στοίχημα της Neuralink – Εμφυτεύματα μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Μεγάλη ανησυχία στους επενδυτές

«Δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση, ούτε λέει πολλά για το πού είναι στραμμένη η προσοχή του», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής στη χρηματιστηριακή IG Markets, όπου η Tesla είναι μια δημοφιλής μετοχή μεταξύ των μικροεπενδυτών.

«Δεν είναι μια καλή κατάσταση. Έχω μιλήσει με πολλούς επενδυτές που έχουν μετοχές της Tesla και είναι απολύτως έξαλλοι με τον Ιλον».

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της εξέλιξης αυτή από την Tesla και από τον Μασκ, εκτός των ωρών λειτουργίας. Το μερίδιο 13,4% του Μασκ στην Tesla μειώνεται από περίπου 17% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η τιμή της μετοχής της Tesla μειώθηκε στο μισό φέτος, σημειώνοντας χαμηλές επιδόσεις τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες
όσο και στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο του Nasdaq, ο οποίος έχει υποχωρήσει περίπου 30% φέτος. Η αξία των συνολικών πωλήσεων μετοχών του Μασκ το περασμένο έτος ανέρχεται σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης