Σε αναστολή του λογαριασμού που παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, προχώρησε το Twitter.

Τον λογαριασμό, @ElonJet , διαχειριζόταν ο φοιτητής κολεγίου της Φλόριντα Τζακ Σουίνι και είχε συγκεντρώσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ακόλουθους. Παρακολούθησε την τοποθεσία του αεροπλάνου του Μασκ χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσης και φαίνεται να έχει ανασταλεί το πρωί της Τετάρτης.

«Λοιπόν, φαίνεται ότι το @ElonJet έχει ανασταλεί», έγραψε ο Σουίνι στο Twitter την Τετάρτη και ενθάρρυνε τους χρήστες να τον ακολουθήσουν σε άλλες πλατφόρμες.

Ο 20χρονος είπε στο CNBC ότι ξεκίνησε τον λογαριασμό τον Ιούνιο του 2020 επειδή ήταν θαυμαστής της δουλειάς του Μασκ στην Tesla και στην SpaceX, των οποίων είναι διευθύνων σύμβουλος.

«Ακόμα και τώρα, το αυτοκίνητο των ονείρων μου είναι σίγουρα ένα Tesla», είπε ο Σουίνι.

Διαβάστε επίσης -Ο φοιτητής που άφησε τον Μασκ και «κυνηγά» Ρώσους ολιγάρχες

Ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο και έχει εκφράσει τις προσπάθειές του να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου στον ιστότοπο.

«Άμεσος κίνδυνος προσωπικής ασφάλειας»

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι ήταν τόσο ένθερμος υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου που δεν θα απαγόρευε τον λογαριασμό παρακολούθησης του αεροπλάνου του, τον οποίο αποκάλεσε «άμεσο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας».

Εσωτερικά, ωστόσο, οι υπάλληλοι του Twitter μπορεί να έχουν λάβει διαφορετικές οδηγίες. Ο Σουίνι μοιράστηκε μια σειρά από tweets στις 10 Δεκεμβρίου υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός του είχε αποκλειστεί από σκιά, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσβαση του λογαριασμού είναι σκόπιμα περιορισμένη.

Είπε ότι ένας υπάλληλος του έστειλε ένα στιγμιότυπο οθόνης του αντιπροέδρου της εταιρείας του Συμβουλίου Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, ζητώντας να τοποθετηθεί έντονο φιλτράρισμα ορατότητας στο @ElonJet.

Ο Σουίνι ανέφερε επίσης στο CNBC ότι ο Μασκ είχε προηγουμένως προσφερθεί να του πληρώσει 5.000 δολάρια για να καταργήσει τον λογαριασμό επειδή ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια.
«Τελικά, το τελευταίο μήνυμα από αυτόν ήταν «Δεν είναι σωστό να απορρίψεις [την προσφορά]», είπε ο Σουίνι.

Ο Σουίνι έχει επίσης λογαριασμούς αφιερωμένους στην παρακολούθηση των ιδιωτικών πτήσεων άλλων δημοσίων προσώπων όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Διευθύνων της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο λογαριασμός στο Instagram που είναι αφιερωμένος στην παρακολούθηση του Μασκ φαίνεται να είναι ακόμα ενεργός.

Ο Μασκ δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία