Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 3,58%, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατλα 11,4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,647%. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου- ο τίτλος είναι ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής-  αυξήθηκε κατά σχεδόν 5 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 4,23%. Η αναστροφή της καμπύλης των αποδόσεων παραμένει και θεωρείται σήμα πώς η οικονομία οδεύει σε ύφεση.

Wall Street: Πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου

Η Federal Reserve προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης στην τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2022, οδηγώντας το κόστος χρήματος στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών. Ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσειςαπέχουν πολύ από το τέλος και δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής «θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο.»

Οι φόβοι για ύφεση αναζωπυρώθηκαν, καθώς η κεντρική τράπεζα αύξησε την πρόβλεψή της για αύξηση των επιτοκίων στο επίπεδο του 5,1%, οδηγώντας σε πτώση τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι μετοχές. Ωστόσο, κάποια διάθεση ανάληψης κινδύνου φάνηκε να επιστρέφει προσεκτικά τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες