Αδυναμία να βγάλει ανοδική αντίδραση δείχνει η Wall Street, με αποτέλεσμα στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα και πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να επεκτείνουν τις απώλείες τους για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση.

Ο Dow Jones κινείται οριακά υπό του μηδενός, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,36%, με το Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 0,90%.

Από την περασμένη Τετάρτη όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβράδυνε την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ωστόσο υπέδειξε περισσότερες επιτοκιακές αυξήσεις για αρκετό καιρό ακόμη, τους επενδυτικούς κύκλους τους έχει τυλίξει ένα πέπλο φόβου για τον ερχομό ύφεσης. Οι φόβοι αυτοί είναι η γενεσιουργός αιτία για το τετραήμερο αυτό πτωτικό σερί των βασικότερων δεικτών της Νέας Υόρκης.

Wall Street: Πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν ανοίξει συντεταγμένα τον κύκλο της σύσφιγξης της νομισματικής τους πολιτικής, μετά τα υπερχαλαρά μέτρα προκειμένου να στηρίξουν τις οικονομίες από την πανδημία αλλά και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο όσο οι συνθήκες στο οικονομικό περιβάλλον στενεύουν, τόσο οι πιθανότητες να προκληθεί μια οικονομική ύφεση μεγαλώνουν.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μπορεί κάποια από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία να φέρνουν πιο αισιόδοξα μηνύματα (επιβράδυνση του πληθωρισμού), ωστόσο η παγκόσμια οικονομία πατάει σε γυάλινες βάσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ μπορεί η Κίνα να έχει περάσει στη φάση που ανοίγει την οικονομία της, ωστόσο τίποτα δεν προμηνύει ότι τα αυστηρά μέτρα στο πλαίσιο της πολιτικής για μηδενικά κρούσματα δεν θα επανέλθουν αν ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αρχίσει πάλι να αυξάνεται.

Και βέβαια η ενεργειακή κρίση παραμένει παρούσα και δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει από το προσκήνιο την ερχόμενη χρονιά.

Όπως και να έχει με το 2023 να βρίσκεται πλέον στον «προθάλαμο», στην τρέχουσα και στην επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να απουσιάσουν οι επενδυτές από τη Wall Street.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]