Δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Παπουτσάνης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Τα κεφάλαια αυτά θα διοχετευθούν στην αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής της ελληνικής εταιρείας σαπουνιών και ειδών περιποίησης, αλλά και στην προσπάθεια μείωσης των ενεργειακών της αναγκών, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η σημερινή εκδήλωση για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης διεξήχθη παρουσία του αναπληρωτή Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, της επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την Ελλάδα και την Κύπρο Αντρέα Μοράρου, του διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Νίκου Μαντζούφα και του διευθύνοντα συμβούλου της Παπουτσάνης, Μενέλαου Τασσόπουλου.

Η συμφωνία εντάσσεται στο Ελληνικό Πλαίσιο Συγχρηματοδότησης της Τράπεζας και το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα 8,9 εκατ. ευρώ των κεφαλαίων του δανείου που θα χορηγηθούν στην Παπουτσάνης προέρχονται από ιδίους πόρους της τράπεζας και τα 3,1 εκατ ευρώ από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Παπουτσάνης: Γιατί αποκτήθηκε η Σαπωνοποιία «Αρκάδι»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία με τα νέα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσει την περαιτέρω καθετοποίηση των γραμμών παραγωγής της, τόσο για προϊόντα της σε στέρεα όσο και σε υγρή μορφή. Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να αναβαθμίσει συγκεκριμένου τύπου εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να αυτοματοποιήσει και να βελτιώσει τις διαδικασίες παραγωγής και διαχείρισης/αποθήκευσης. Οι αλλαγές αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας καθώς θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Επιπλέον τα κεφάλαια αυτά θα στηρίξουν το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D), το οποίο είναι επικεντρωμένο στη βιώσιμη καινοτομία και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Παπουτσάνης.

Όπως τονίζεται, EBRD και Παπουτσάνης έχουν μια μακρόχρονη συνεργασία, ενώ η δεύτερη καθίσταται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που εισέρχεται στο πρόγραμμα Μπλε Κορδέλα της τράπεζας και το οποίο συνδυάζει την επιχειρηματική συμβουλευτική με τη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες διακρίνονται για τη δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά και τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξής τους.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η EBRD δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2015 και έκτοτε έχει επενδύσει περισσότερα από 6,3 δισ. ευρώ σε 97 έργα στον κλάδο των επιχειρήσεων, τον χρηματοπιστωτικό, τον ενεργειακό και στον υποδομών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις