Επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας και εξαιρετικής συνεργασίας χαρακτήρισε την εξαγορά της Σαπωνοποιίας «Αρκάδι» η Παπουτσάνης, τονίζοντας ότι η εταιρεία παρήγαγε ήδη μέρος του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του Αρκαδίου και συγκεκριμένα τις μπάρες σαπουνιού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω εξαγορά αφορά κυρίως και έχει επίπτωση σε έναν εκ των τεσσάρων επιχειρηματικών αξόνων της Παπουτσάνης, αυτόν των επώνυμων προϊόντων, του οποίου οι πωλήσεις ανήλθαν στο 21% του συνολικού τζίρου της εταιρείας για το 2021.

Διαβάστε επίσης: Πώς το ιστορικό «Αρκάδι» ανέβηκε στο «Καραβάκι» της Παπουτσάνης

Ενίσχυση του επιχειρηματικού άξονα

Όπως τονίζεται, η συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι θα συνδράμει την προοπτική ανάπτυξης του συγκεκριμένου επιχειρηματικού άξονα και, ακολούθως, τη συνεισφορά του στο σύνολο της εταιρείας, καθώς εισάγει την Παπουτσάνης στις αγορές φροντίδας ρούχων και καθαριστικών γενικής χρήσεως. «Συγκεκριμένα, με τα προϊόντα “Αρκάδι”, εκτιμάται, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διασφάλισης ποια θα είναι τα τελικά αποτελέσματα, ότι μπορεί να ενισχυθεί ο επιχειρηματικός άξονας των επώνυμων προϊόντων κατά περίπου 18-20%, και η συμμετοχή του στο σύνολο της εταιρείας κατά 2 έως 3 ποσοστιαίες μονάδες», σημειώνει η Παπουτσάνης.

Πέρα από την συνδρομή στην ανάπτυξη των πωλήσεων και του χαρτοφυλακίου των επώνυμων προϊόντων, η Παπουτσάνης σημειώνει ότι η απόκτηση της Σαπωνοποιίας «Αρκάδι» ενισχύει την ταυτότητα της εταιρείας, ως μίας ελληνικής, παραδοσιακής επιχείρησης, με αγνά προϊόντα άριστης ποιότητας -χαρακτηριστικά που αποτελούν κοινή αφετηρία και για τις δύο εταιρείες.

Το τίμημα

«Σημειώνεται, ωστόσο, οτι το τίμημα της εν λόγω συμφωνίας δεν υπερβαίνει το 5% του κύκλου εργασιών του 2021 της Παπουτσάνης και δεν υπάρχει άλλο σχετικό χρηματοοικονομικό ζήτημα που να καθιστά τη σύμβαση άλλως σημαντική για την Εταιρεία. Κατά τα ανωτέρω, η ως άνω ανακοινωθείσα εξαγορά δεν αποτελεί για την Εταιρεία προνομιακή πληροφορία κατά την έννοια του άρθρου 7 του Κανονισμού 596/2014 (MAR) και των διατάξεων του άρθρου 27 παρ. 8 του ν. 4443/2016», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις