«Πληκτρολογώντας τη φράση, «Θα γίνω παππούς του χρόνου», μου προκαλεί συγκίνηση. Και η σκέψη δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν».

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων στο προσωπικό του ιστολόγιο Gates Notes, ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτοντας ότι θα γίνει… παππούς

«Άρχισα να κοιτάζω τον κόσμο υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, όταν η μεγαλύτερη κόρη μου μού έδωσε τα απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς τον επόμενο χρόνο», γράφει ο Γκέιτς σε ένα πολυσέλιδο άρθρο του με τίτλο «H ευχή μου για το 2023: Το μέλλον που αξίζει στα εγγόνια μας».

Στο άρθρο του αυτό, συνοψίζει το έργο που κάνει η ομώνυμη φιλανθρωπική του οργάνωση, το Ίδρυμα Γκέιτς , για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες παγκόσμιας φτώχειας, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, της ετοιμότητας για πανδημίες και της καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας και του AIDS.

Μπιλ Γκέιτς: Η… περίεργη άποψη για τα ρεπό και τις διακοπές

Ο Γκέιτς μιλά επίσης για το έργο που κάνει για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τόσο μέσω του Ιδρύματος Gates σε φιλανθρωπική βάση όσο και για την υποστήριξη εταιρειών για το κλίμα σε πρώιμο στάδιο με την επενδυτική του εταιρεία, Breakthrough Energy Ventures .

«Έγινα 67 τον Οκτώβριο. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είμαι τόσο μεγάλος—στην Αμερική, οι περισσότεροι στην ηλικία μου είναι συνταξιούχοι!» γράφει και προσθέτει ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα: «Συνεχίζω με πλήρη ταχύτητα το έργο που ξεκίνησα πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, το οποίο είναι να δώσω τη συντριπτική πλειονότητα των πόρων μου πίσω στην κοινωνία. Αν και δεν με νοιάζει σε ποια θέση βρίσκομαι στις λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ξέρω ότι αν τα καταφέρω και δώσω, θα πέσω και τελικά θα φύγω εντελώς από τη λίστα».

Κλιματική αλλαγή

«Μπορώ να συνοψίσω τη λύση για την κλιματική αλλαγή σε δύο προτάσεις: Πρέπει να εξαλείψουμε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050», γράφει ο Γκέιτς. «Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν ήδη περισσότερα δεινά και αν δεν φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές, τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που θα είναι δραματικά χειρότερος».

Το να φτάσουμε στο μηδέν θα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχουν κάνει ποτέ οι άνθρωποι.

«Πρέπει να φέρουμε επανάσταση σε ολόκληρη τη φυσική οικονομία – πώς φτιάχνουμε πράγματα, κινούμαστε, παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια, καλλιεργούμε φαγητό και παραμένουμε ζεστοί και δροσεροί – σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες».

«Όλα ξεκινούν από την ιδέα ότι οι φτωχότεροι υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, αλλά οι επιχειρήσεις δεν έχουν φυσικό κίνητρο να κατασκευάσουν εργαλεία που τους βοηθούν», γράφει ο Γκέιτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ