Πιστός στην παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία, ο Μπιλ Γκέιτς δημοσίευσε τη λίστα με 5 αγαπημένα του βιβλία.

Φέτος μάλιστα για την περίοδο των εορτών, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε επίσης: Μπίλ Γκέιτς: Οι «βιβλιοπροτάσεις» του για το καλοκαίρι

«Αντί να περιορίζομαι σε πράγματα που έχω διαβάσει τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, διάλεξα βιβλία ανεξάρτητα από το πότε τα τελείωσα», ανέφερε ο Γκέιτς στο ιστολόγιό του. Home | Bill Gates (gatesnotes.com)

Βιβλία από διαφορετικές εποχές

Φέτος, ο Γκέιτς επέλεξε βιβλία που έχει συστήσει σε φίλους και συγγενείς.

«Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος με τα αγαπημένα μου βιβλία όλων των εποχών – ο κατάλογος αυτός θα περιλάμβανε πολύ περισσότερο Vaclav Smil και Elizabeth Kolbert. Αλλά και τα πέντε είναι βιβλία που έχω συστήσει στην οικογένεια και τους φίλους μου όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ακολουθεί η λίστα με τα 5 βιβλία που προτείνει για ανάγνωση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων:

Stranger in a Strange Land, του Robert Heinlein

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που διάβασε στο γυμνάσιο.

«Είναι η καλύτερη εισαγωγή στην επιστημονική φαντασία για ενήλικες», ανέφερε ο Γκέιτς.

«Ο Paul Allen και εγώ ερωτευτήκαμε τον Heinlein όταν ήμασταν παιδιά, και αυτό το βιβλίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών», έγραψε στην ανάρτησή του στο ιστολόγιό του.

Τα απομνημονεύματα του Μπόνο

«Πρόκειται για ένα σούπερ διασκεδαστικό ανάγνωσμα για το πώς ένα αγόρι από τα προάστια του Δουβλίνου μεγάλωσε και έγινε ένας παγκοσμίου φήμης ροκ σταρ και φιλάνθρωπος», ανέφερε ο Γκέιτς στη σύστασή του. Παρόλο που είναι φίλος με τον Μπόνο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Γκέιτς είπε ότι έμαθε πολλές νέες ιστορίες για το αστέρι των U2.

Το Mendeleyev’s Dream, του Paul Strathern

Το συγκεκριμένο βιβλίο, ο Γκέιτς το χαρακτήρισε ως το καλύτερο για τον περιοδικό πίνακα.

Team of Rivals, της Doris Kearns Goodwin

Το βιβλίο αναφέρεται στον Αβραάμ Λίνκολν.

The Inner Game of Tennis, του Robert Gallway

Το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί το 1974 και αποτελεί το πιο παλιό της λίστας του Μπιλ Γκέιτς μετά το Stranger in a Strange Land.

Οι συστάσεις συνοδεύονται από μια λεπτομερή επισκόπηση και ένα βίντεο του Gates για κάθε του πρόταση. Ένα αντίγραφο κάθε βιβλίου που επέλεξε ο Γκέιτς έχει τοποθετηθεί σε 100 Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Η Little Free Library είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το St. Paul και έχει ως αποστολή να εμπνέει τους αναγνώστες και να διευρύνει την πρόσβαση στο βιβλίο για όλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή