Το εντυπωσιακό φαινόμενο Mpemba παρουσιάζει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook τονίζοντας ότι καταγράφηκε στη Γερμανία και όχι στο Βόρειο Πόλο.

Συγκεκριμένα, το φαινόμενο Mpemba είναι όταν το καυτό νερό στερεοποιείται ακαριαία, καθώς διασκορπίζεται σε πολικές θερμοκρασίες.

Εντυπωσιακή αλλαγή στον καιρό προς τα τέλη Δεκεμβρίου

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στο Facebook:

«Καταγράφοντας το εκπληκτικό φαινόμενο Mpemba όχι στο βόρειο πόλο αλλά στο Schleiz της Γερμανίας! Το πείραμα στο βίντεο καταγράφηκε σε θερμοκρασία -12°C!!!».

Συνεχίζει δίνοντας λεπτομέρειες για το φαινόμενο: «Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, σύμφωνα με το φαινόμενο Mpemba το υγρό νερό στερεοποιείται (παγώνει) πιο γρήγορα όταν είναι θερμό (π.χ. κοντά στους 100°C) απ’ ότι το πιο κρύο νερό (π.χ. 35°C), όταν τοποθετείται στις ίδιες συνθήκες κατάψυξης».

Είναι δύσκολο να προκαλέσει κανείς το φαινόμενο Mpemba, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί εγκαύματα στην προσπάθειά τους.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Καταγράφοντας το εκπληκτικό φαινόμενο Mpemba όχι στο βόρειο πόλο αλλά στο Schleiz της Γερμανίας! Το πείραμα στο βίντεο καταγράφηκε σε θερμοκρασία -12°C!!!

Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, σύμφωνα με το φαινόμενο Mpemba το υγρό νερό στερεοποιείται (παγώνει) πιο γρήγορα όταν είναι θερμό (π.χ. κοντά στους 100°C) απ’ ότι το πιο κρύο νερό (π.χ. 35°C), όταν τοποθετείται στις ίδιες συνθήκες κατάψυξης.

Πήρε το όνομά του από τον Τανζανό Εράστο Μπέμπα ο οποίος το παρατήρησε και το μελέτησε τη δεκαετία του 1960. Το συγκεκριμένο φαινόμενο όμως έχει παρατηρηθεί και από την εποχή του

Αριστοτέλη. Ο πλήρης μηχανισμός παραμένει ανεξήγητος.

Καλημέρα σε όλες και σε όλους!!
πηγή: Wikipedia Meteored»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα