Σε κανονικούς καιρούς, η επιλογή της χώρας της χρονιάς από τον Economist είναι δύσκολη, σημειώνουν οι συντάκτες του εμβληματικού περιοδικού. Οι συγγραφείς και οι συντάκτες  ξεκινούν συνήθως με μια ελεύθερη συζήτηση, στην οποία αντιπαρατίθενται με επιχειρήματα που αφορούν 6 χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα. «Αλλά φέτος, για πρώτη φορά από τότε που αρχίσαμε να ορίζουμε τις χώρες της χρονιάς το 2013, η επιλογή είναι προφανής. Δεν μπορεί παρά να είναι η Ουκρανία.» γράφουν χαρακτηριστικά.

Ευρωβουλή: Απονομή βραβείου Ζαχάρωφ – «Θα νικήσουμε τον ρωσικό ιμπεριαλισμό»

Συνήθως η τιμή απονέμεται στη χώρα που, κατά την άποψή των συντακτών, έχει βελτιωθεί περισσότερο στην πάροδο της χρονιάς. Έτσι, η Ουκρανία είναι κατά μία έννοια μια ασυνήθιστη επιλογή, δεδομένου ότι η ζωή για τους περισσότερους Ουκρανούς έχει χειροτερέψει θεαματικά μετά την απρόκλητη εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στη χώρα τους τον Φεβρουάριο. Πλήθος ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Πόλεις έχουν διαλυθεί και απανθρακωθεί. Εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Η οικονομία της Ουκρανίας έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τρίτο περίπου. Λόγω των ρωσικών επιθέσεων, πολλοί Ουκρανοί τρέμουν στο σκοτάδι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το περιοδικό όμως αποφάσισε ότι ο ηρωισμός του λαού της και η αντίσταση που επέδειξε απέναντι σε εναν νταή- έτσι χαρακτηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε εύκολη την απόφαση να δώσουν τα σκήπτρα της Χώρας της χρονιάς 2022 στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα