Του χρόνου τέτοια εποχή αναμένεται να αρχίσουν να χτίζονται οι πρώτοι όροφοι του πράσινου πύργου κατοικιών στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, για τον Φεβρουάριο μεταθέτει η διοίκηση της Lamda Development την οριστικοποίηση του αναδόχου για τον τρέχοντα διαγωνισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, προϋπολογισμού 100-120 εκατ. ευρώ τον οποίον διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Iντρακάτ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον CEO του ομίλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου με τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης, εκτιμώντας πως στο πρώτο τρίμηνο του 2023 θα υπάρξει ανάδοχος, αλλά και πως το έργο θα είναι έτοιμο κατασκευαστικά στο τέλος του 2024.

Τα θεμέλια

Αξίζει να σημειωθεί πως η θεμελίωση του Marina Tower βρίσκεται προ των πυλών, καθώς έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο πάσσαλοι 55 μέτρων στο εργοτάξιο του πύργου. Η διαδικασία των θεμελίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο, με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα της Lamda, ούτως ώστε η ανέγερση του πράσινου ουρανοξύστη των 200 μέτρων και σχεδόν 180 διαμερισμάτων. Πρόκειται για μια τεχνική κατασκευαστική διεργασία, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της σύμβασης Early Contractor Involvement με την κοινοπραξία Ιντρακάτ-Bouygues, ενώ το δεύτερο σκέλος της σύμβασης με τη συγκεκριμένη κοινοπραξία για το κατασκευαστικό σκέλος, θα πέσουν υπογραφές έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Lamda Development: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Επίσης, ήδη η εταιρεία έχει προγραμματίσει τη μετακίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απελευθερώνοντας αφενός χώρο για τις προγραμματισμένες εμπορικές αναπτύξεις , και αφετέρου δημιουργώντας ανταποδοτικό όφελος για την Πόλη. Ο ανάδοχος θα ανακοινωθεί εκείνο το μήνα, έτσι ώστε έως το τέλος του 2024 οι εγκαταστάσεις, στις οποίες θα περιλαμβάνονται τα στάδια του στίβου και γήπεδα ποδοσφαίρου να είναι λειτουργικές. Οι προσφορές των ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρα, Άβαξ και Μυτιληναίου – Intrakat βρίσκονται υπό αξιολόγηση από τη Lamda. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, η παραχωρησιούχος επενδύει περί τα 20 εκατομμύρια εκτός Ελληνικού, αναβαθμίζοντας το Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, το Κλειστό Σπίτι του Στίβου & του Βόλεϊ Παιανίας και το Εθνικό Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Το πάρκο

Όσον αφορά για το διαγωνισμό που αφορά στο Πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Σημειώνεται ότι θα κοστίσει περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πόλου πρασίνου 2.000 στρεμμάτων στα νότια προάστια.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Lamda για το πρώτο τρίμηνο του 2023, διάστημα κατά το οποίο θα πάρει μπρος και η συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ που αφορά στη δημιουργία δύο πεντάστερων, μέσω δύο SPVs στο οποίο η ΤΕΜΕΣ θα συμμετέχει με 70%. Έως τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί ο operator και ο αρχιτέκτονας τουλάχιστον ενός εκ των δύο παραθεριστικών μονάδων.

Παράταση στο Mall

Από εκεί και πέρα, παράταση φέρεται να έχει λάβει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του mall επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 330 έως 400 εκατ. ευρώ, αφού η αρχική προθεσμία κατάθεσης προσφορών ήταν η 16η Δεκεμβρίου. Έως τον προσεχή Μάιο ξεκινά επίσης ο διαγωνισμός για τη Riviera Galleria, τον πολυτελή εμπορικό πόλο του Ελληνικού, που έχει προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων και αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις