«Ολοκληρώθηκε μια πολύ ωραία συναλλαγή». Αυτό αναφέρει στον «OT» ο Χάρης Καρώνης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας με την JPMorgan, τονίζοντας πως υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη της Viva.

«Τώρα εγώ ζωγραφίζω το μέλλον», λέει χαρακτηριστικά εμφανώς ικανοποιημένος από την επισφράγιση του mega deal που ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση του 48,5% του μετοχικού κεφαλαίου από τον αμερικάνικο επενδυτικό κολοσσό.

Δηλώνει χαρούμενος για το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό των 45 εκατ. Ευρώ που αναμένεται να μοιραστούν οι περίπου 200 εργαζόμενοι της εταιρείας, επισημαίνοντας πως τα χρήματα αυτά έχουν ήδη μπει στα ταμεία και αναφέρεται στην οικονομική ευρωστία της.

«Πρόκειται για μια εταιρεία με μηδενικό δανεισμό» ενώ θα ενισχυθεί και με νέα κεφάλαια 100 εκατ. Ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει συμφωνία για την πώληση και του υπόλοιπου ποσοστού της Viva Wallet, ξεκαθαρίζει πως οι βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν τον πλειοψηφικό έλεγχο με ποσοστό περίπου 52%, αλλά και τον μάνατζμεντ στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο (με 4 μέλη), το οποίο θα προκύψει σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Για την ιστορία δυο μέλη θα τοποθετήσει η JPMorgan ενώ ένα μέλος θα είναι ανεξάρτητο.

«Φτιάχνω μια εταιρεία για να μεγαλώσει. Είμαι 48 ετών δεν έχω να πάω πουθενά…», σημειώνει χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξης της εταιρείας του.
Μοιραία η συζήτηση στο λίγο χρόνο κράτησε έφθασε και στην παράταση που χρειάστηκε να πάρουν οι διαπραγματεύσεις και στα σενάρια που αναπτύχθηκαν στην αγορά σχετικά με την ματαίωση του πολύκροτου deal. Ο κ. Καρώνης απαντά πως η παράταση χρειάστηκε, προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποια διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν στις απαραίτητες εγκρίσεις που έπρεπε να λάβει η JPMorgan από την ΕΚΤ και επανέρχεται λέγοντας πως η συναλλαγή καθυστέρησε μόλις 15 ημέρες.

Κλείνοντας στάθηκε για μια ακόμη φορά στην επόμενη μέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε δουλειά να κάνουμε…».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις