Πάνω από τα 80 δολάρια που σκαρφάλωσε χθες εξακολουθεί να κινείται η τιμή του πετρελαίου Brent μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αναπλήρωση αποθεμάτων. Η δυναμική ωστόσο περιορίζεται από τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα και μια χιονοθύελλα που αναμένεται να πλήξει τις μετακινήσεις στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν αυξημένα κατά 73 σεντς, ή 0,9%, στα 80,72 δολάρια το βαρέλι στις 11:52 ώρα Ελλάδος, ενώ τα αντίστοιχα του αμερικανικού αργού ήταν ενισχυμένα κατά 63 σεντς, ή 0,8%, στα 76,86 δολάρια.

Πετρέλαιο: Κινείται ανοδικά – Περιορισμένα τα κέρδη

Το κλίμα

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Ώθηση στις τιμές έδωσαν επίσης οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου που επικρίθηκε έντονα αποδείχθηκε τελικά σωστή.

Τα σχόλια υποδηλώνουν ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να συνεχίσει να διατηρεί περιορισμένη την προσφορά, σχολίασε η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng.

Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα καθώς η χώρα αρχίζει να υποχωρεί από την πολιτική της για μηδενική COVID-19 εμπόδισε τις τιμές του πετρελαίου να κινηθούν υψηλότερα.

Ωστόσο, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από τη Ρωσία τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση καθώς τα κινεζικά διυλιστήρια έσπευσαν να εξασφαλίσουν περισσότερα φορτία ενόψει του πλαφόν που επιβλήθηκε από τις χώρες τη Δύση στις 5 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές