Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Τρίτη, εν μέσω της πτώσης του δολαρίου και του σχεδίου των ΗΠΑ να αναπληρώσουν τα αποθέματα.

Στον αντίποδα, τα κέρδη περιορίστηκαν από την αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο των αυξανόμενων κρουσμάτων  COVID-19 στον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, την Κίνα.

Πετρέλαιο: Η Ρωσία «μελετά» την απάντησή της στο πλαφόν

Ανοδικά Brent και WTI

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημειώνουν άνοδο 26 σεντς ή 0,33% στα 80,06 δολάρια, προσθέτοντάς τα στα κέρδη 76 σεντς της προηγούμενης ημέρας.

Τα αμερικανικά συμβόλαια του αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξάνονται κατά 1 δολάριο ή 1,33 % στα 76,19 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 90 σεντς χθες.

Το σχέδιο των ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί από το σχέδιο των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα για την αγορά έως και 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου, μετά το φετινό ρεκόρ αποδέσμευσης 180 εκατομμυρίων βαρελιών από το απόθεμα.

Το ασθενέστερο δολάριο έχει επίσης στηρίξει τις τιμές, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Κλειδί η ζήτηση

Ωστόσο, οι αναλυτές ανέφεραν ότι απαιτούνται σαφείς ενδείξεις αυξανόμενης ζήτησης για να ανέβουν περαιτέρω οι τιμές.

«Οι προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου θα είναι το κλειδί για το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τιμές του αργού, ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.

Ενώ η Κίνα έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία, η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 λειτούργησε αρνητικά για τις αγορές πετρελαίου λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, δήλωσε η αναλύτρια Tina Teng στην CMC Markets.

Οι αρχές στην Κίνα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εγκατάσταση νοσοκομειακών κλινών και κέντρων για τον έλεγχο του πυρετού, εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς ανησυχίας ότι η απόφαση του Πεκίνου να καταργήσει την zero covid πολιτική της, θα μπορούσε πιθανότατα να οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων και των μεταλλάξεων του ιού, επιφέροντας τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια