Με ένα νέο κύμα απολύσεων θα έρθουν αντιμέτωποι τους επόμενους μήνες οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ιλον Μασκ. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού ιστότοπου Electrek, που επικαλείται πηγή σε γνώση του θέματος, οι απολύσεις θα δρομολογηθούν στο επόμενο τρίμηνο, δηλαδή από το 2023.

Η Tesla πρόκειται επίσης να παγώσει τις προσλήψεις, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Να σημειωθεί oτι εκπρόσωπος της εταιρεία αρνήθηκε να προβεί σε σχετικό σχολιασμό μετά από αίτημα του Reuters.

Tesla: Η μετοχή βυθίζεται και ο Μασκ προσπαθεί να δικαιολογηθεί

«Γκρίνια» στην Tesla για το… Τwitter

Η είδηση της απόφασης για απολύσεις προσωπικού έρχεται σε μια περίοδο που οι επενδυτές της Tesla έχουν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για το πώς ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Ίλον Μασκ διαχειρίζεται το νέο του «απόκτημα», το Twitter, το οποίο εξαγόρασε πρόσφατα έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Tesla μείωσαν επίσης τους στόχους τιμών για τη μετοχή, ανησυχώντας ότι η εξασθένιση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα, θα επιδράσει στις παραδόσεις του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει ότι η Tesla θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 10% τους επόμενους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης