Με απώλειες, οι οποίες εντάθηκαν στο τελευταίο δίωρο, έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι αντιστάσεις στις διορθωτικές τάσεις κάμφθηκαν μετά και την αρνητική εικόνα που εμφάνισαν οι αμερικανικοί δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 2,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,37% στις 7.469 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,30% στις 13.914 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,95% στις 6.517 μονάδες.

Διορθώνει η Wall Street

Το ενδιαφέρον σήμερα μονοπώλησε η είδηση ότι η γερμανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας κοινής ωφέλειας Uniper και κατέχει πλέον το 99% των μετοχών της. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά κρατικοποιεί την υπό διαπραγμάτευση εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη διάσωση την Τετάρτη και δήλωσε ότι το μέτρο «αποσκοπεί στην αποκατάσταση της οικονομικής θέσης και της ρευστότητας της Uniper στην έκτακτη κατάσταση που προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την επακόλουθη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου».

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε βραδύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να μειώνεται κατά 0,3% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το 2021.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 2,5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μείωση 0,5%. Οι επιβραδύνσεις στη μεταποίηση και τις κατασκευές οδήγησαν σε πτώση το συνολικό ποσοστό, παρά την οριακή αύξηση κατά 0,1% στον τομέα των υπηρεσιών. Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε επίσης για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, αυτή τη φορά κατά 0,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές