Μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να κρατήσει το θετικό του πρόσημο το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, αν και έχασε όλα τα κέρδη που σημείωνε καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με την επιφυλακτικότητα τελικά να επικρατεί σε ένα επίπεδο που βάζει «συστηματικά» στοπ στις ανοδικές προσπάθειες τον Δεκέμβριο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,04% στις 924,20 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 37 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έχει αναλώσει ολόκληρο μήνα στην περιφέρεια των 900 μονάδων, ενώ δυσκολεύεται να συνεχίσει την ανοδική του αντίδραση. Μάλιστα, αν συνεχίσει η δυστοκία, δεν αποκλείεται μια ακόμη αναδίπλωση προς τις 900 μονάδες. Έτσι το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στις «άμυνες» που βρίσκονται μέχρι και τις 880-860 μονάδες.

Διορθώνει η Wall Street

Θετικό σενάριο η σταθεροποίηση

Στον αντίποδα, αν καταφέρει να κρατηθεί πλησίον των 930 μονάδων, τότε θα χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις, σύμφωνα με τους αναλυτές, που εκτιμούν ότι σε περίπτωση που διασπαστεί το επίπεδο θα αυξήσει τις πιθανότητες για δοκιμασία των 950 μονάδων. Παρόλα αυτά, η σταθεροποίηση στα τρέχοντα ίσως αποδειχθεί θετικό σενάριο, ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο που η συναλλακτική δραστηριότητα ρίχνει τους ρυθμούς της.

Παρόλα αυτά, το τελευταίο 15νθήμερο του χρόνου συνήθως είναι εσωτερική υπόθεση για τη Λ. Αθηνών. Επίσης, εάν δεν δούμε κάτι συνταρακτικό σε κίνηση από το εξωτερικό, η αγορά δεν μπορεί να δει με αξιώσεις τη συνέχιση της ανόδου.

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Πειραιώς, Quest, Autohellas, Eurobank, Εθνική, Jumbo, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ έχασε 1,60% και η Coca Cola υποχώρησε κατά 1,20%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Λάμδα, Σαράντης, Μυτιληναίος και Alpha Bank να κλείνουν επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών