Με έντονο ρυθμό συνεχίζεται ο κύκλος των επενδύσεων για την Digital Realty, καθώς λίγες μόνο μέρες μετά τα εγκαίνια του Athens-3, και της έγκρισης της οικοδομικής άδειας του Athens-4,η εταιρεία  εξασφάλισε έκταση δίπλα στο υφιστάμενο Athens Campus, προκειμένου να κατασκευαστούν data centers χωρητικότητας 15MW.

Πρόκειται για μια λογική εξέλιξη και κίνηση, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος της δυναμικότητας του Athens3 και του Athens4 έχει ήδη διατεθεί. Μετά την ολοκλήρωση  της  νέας αυτής επένδυσης το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Digital Realty στην Ελλάδα θα αριθμεί data centers, συνολικής χωρητικότητάς 37,6 MW. Πιο συγκεκριμένα: Athens-1&2 (χωρητικότητας 2.5MW), Athens-3 (6.8MW), Athens-4 (6.8MW και αποπεράτωση το 2024), Heraklion-1 (6.5MW και αποπεράτωση το 2025), καθώς και επιπλέον data centers χωρητικότητας 15MW.

Digital Realty: Στα «σκαριά» 5ο Data Center – Στα 4 δισ. το επενδυτικό «αποτύπωμα» στη χώρα

Το πλάνο

Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο κος Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Realty Hellas ανέφερε: «Mε την τελευταία αυτή εξέλιξη ολοκληρώνεται ένα προσωπικό στρατηγικό πλάνο και όραμα ετών: Να καταφέρουμε η Ελλάδα να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, να αποκτήσει ψηφιακή βαρύτητα και μέσω αυτής να αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και την παραγόμενη προστιθέμενη αξία της. Είμαι  ιδιαίτερα  υπερήφανος που η Digital Realty έχει ήδη καταστεί ο μεγαλύτερος, με μεγάλη διαφορά, πάροχος υπηρεσιών data center στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τρία data centers σε λειτουργία και τουλάχιστο 3 υπό ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μέσω των επενδύσεών της  συνολική προστιθέμενη οικονομική αξία για την Ελλάδα και την οικονομία της που ξεπερνά τα 4 δισ. Ευρώ, ενώ συγχρόνως να διπλασιάζει το ανθρώπινο  δυναμικό της στα αμέσως επόμενα χρόνια».

Αλλαγή ηγεσίας

Ο κος Κάκκος αναφέρθηκε επίσης στην επόμενη ημέρα για την εταιρεία, με νέα ηγεσία και υπό το brand name της Digital Realty πλέον, σημειώνοντας ότι: «Κλείνοντας το κεφάλαιο Lamda Hellix μετά από 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στο τιμόνι της, είτε ως επικεφαλής, είτε ως ιδρυτής και μέτοχος, είτε ως ιδιοκτήτης, είτε ως στέλεχος, είμαι  βέβαιος ότι το μέλλον της εταιρείας θα είναι λαμπρό, καθώς με την ώθηση του brand Digital Realty το αποτύπωμά της θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να διαγράφεται ολοένα και πιο θετικό, δημιουργώντας υπεραξία για τους πελάτες και τους ανθρώπους της αλλά και για τον κλάδο και την ελληνική οικονομία συνολικά. Είμαι ικανοποιημένος που η Digital Realty συμφώνησε με τη απόφασή μου αυτή, αλλά και με την πρότασή μου να περάσει η σκυτάλη ηγεσίας στον Αλέξανδρο Μπεχράκη, άμεσο συνεργάτη μου τα τελευταία 11 χρόνια. Εύχομαι στον Αλέξανδρο και σε όλη την γνωστή, ικανή και έμπειρη διοικητική ομάδα της εταιρείας στην Ελλάδα να υλοποιήσουν απρόσκοπτα το τεράστιο επενδυτικό πλάνο που σχεδιάσαμε και εγκρίναμε, αλλά και να χαράξουν νέους δρόμους διαγράφοντας επιπλέον επιτυχίες στο μέλλον»

Τον κ. Απόστολο Κάκκο θα  διαδεχθεί ο κος Αλέξανδρος Μπεχράκης, Chief Commercial Officer και Chief Technology Officer της Lamda Hellix, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον Απόστολο τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο κος Μπεχράκης σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Απόστολο για την εξαιρετική του ηγεσία, καθώς και για τη συνεισφορά του στην Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης της ψηφιακής της υποδομής. Ανυπομονώ να συνεχίσω την κληρονομιά του και να οικοδομήσω περαιτέρω τη θέση της Ελλάδας ως υπερσυνδεδεμένης πύλης προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις