Οι πωλήσεις εκλεκτών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών από τον οίκο Sotheby’s πέτυχαν υψηλό ρεκόρ 150 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022, από 132 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 14% .

Ο πολυτελής οίκος δημοπρασιών φιλοξένησε 69 δημοπρασίες κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αυξημένες κατά περισσότερο από 30% από το 2021.

Το νέο ρεκόρ δημοπρασιών για εκλεκτό κρασί και οινοπνευματώδη ποτά εξαιρεί τις ιδιωτικές πωλήσεις και τις λιανικές πωλήσεις σε αυτήν την κατηγορία.

Sotheby’s: Σε δημοπρασία η πιο ακριβή συλλογή αμερικανικών ουίσκι

Κρασί

Το εκλεκτό κρασί βγήκε στην κορυφή ως η κύρια πηγή εσόδων, συγκεντρώνοντας 121 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022. Οι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών συνεχίζουν να ανεβαίνουν, σημειώνοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση στα 29 εκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για συλλεκτικά εκλεκτά ουίσκι και οινοπνευματώδη ποτά.

Τον Σεπτέμβριο, η προσφορά για το The Macallan The Reach 81 Years Old single malt, μια μοναδική ειδική έκδοση και το παλαιότερο ουίσκι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία, άνοιξε στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Πουλήθηκε για 300.000 στερλίνες.

Οι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών υπερδιπλασιάστηκαν στις ΗΠΑ από 5 εκατομμύρια δολάρια σε 12 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης για εμφιαλώσεις πολυτελείας.
Ο Sotheby’s φιλοξένησε μια δημοπρασία ορόσημο 750 παρτίδων που ισχυρίστηκε ότι ήταν η πιο πολύτιμη δημοπρασία αμερικανικού ουίσκι στον κόσμο στην ιστορία, με δύο από τις πιο σημαντικές συλλογές που κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά.

Όρεξη για ουίσκι

Ο ειδικός ποτών του οίκου, Τζόνι Φόουλι, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταγραφεί μια «μετεωρική αύξηση» στη δευτερογενή αγορά αμερικανικών ουίσκι, που έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό σε σχέση με ανάλογα ποτά από άλλες χώρες, όπως η Σκοτία και η Ιαπωνία.

«Η ωρίμανση σε παρθένα βαρέλια αμερικανικής δρυός για χρόνια και κάποιες φορές δεκαετίες παράγει ουίσκι που είναι εξαιρετικά πλούσιο, πολύπλοκο και αναμφισβήτητα αμερικανικού».

Ενδεικτικές τιμές, ένα μπουκάλι LeΝell Red Hook Rye, 24 ετών εκτιμάται στα 20 με 30 χιλιάδες δολάρια, ένα Pappy Van Winkle Double Vertical (2020 και 2021) στα 16 με 24 χιλιάρικα, ένα Willett Family Estate Single Barrel Bourbon 11 ετών στις 6 με 8 χιλιάδες δολάρια και ένα Four Roses Single Barrel 17 ετών στις 3 με 5 χιλιάδες δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus