Η αξία των σπάνιων σκωτσέζικων ουίσκι έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο φέτος, καθώς οι νεότεροι επενδυτές αναζητούν πιο απτά περιουσιακά στοιχεία εν μέσω των ασταθών χρηματοπιστωτικών αγορών.

Όπως γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενες έκθεση της σκωτσέζικης επενδυτικής τράπεζας Noble & Co, οι όγκοι έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά ένα τέταρτο.

Διαβάστε επίσης – Παγκόσμιο ρεκόρ «έπιασε» η τιμή ενός βαρελιού σκωτσέζικο ουίσκι

Η αύξηση στις πωλήσεις σε δημοπρασίες αφορά κυρίως σε μπουκάλια με τιμή μεταξύ 100 και 1.000 στερλινών, με την κατηγορία αυτή να παρουσιάζει αύξηση στις τιμές κατά 40% και στον όγκο κατά 30% τα πρώτα τρία τρίμηνα.

Διαβάστε επίσης – Το καύσιμο του μέλλοντος: Ουίσκι αντί βενζίνης

Η έκθεση διεξήχθη με την εταιρεία επιστήμης δεδομένων Brainnwave, καταγράφοντας περισσότερες από μισό εκατομμύριο συναλλαγές δημοπρασιών την τελευταία δεκαετία. Οι ασταθείς αγορές ενίσχυσαν τη ζήτηση για σπάνια ουίσκι ως εναλλακτικές επενδύσεις, ανέφερε η Noble. Οι πωλήσεις στην επενδυτική εταιρεία Elite Wine & Whisky τονίζουν αυτή την τάση.

Όπως γράφει η εφημερία, η Elite είδε τη ζήτηση να αυξάνεται μετά τον «μίνι-προϋπολογισμό» του Ηνωμένου Βασιλείου τον Σεπτέμβριο, η οποία ταρακούνησε τις αγορές και ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί κατά 70% μέχρι στιγμής φέτος στα 17 εκατομμύρια στερλίνες.

Το Scotch αποτελούσε τα τρία τέταρτα των εξαγωγών τροφίμων και ποτών της Σκωτίας πέρυσι και περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των αποστολών τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν η FT, επικαλούμενες στοιχεία από την Scotch Whisky Association.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus