Με κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, λαμβάνοντας στήριξη από την ανοδική τελευταία συνεδρίαση της Wall Street. Την άνοδο οδήγησαν οι μετοχές της τεχνολογίας και της ενέργειας,ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοi των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,65% και έκλεισε στις 26.405,87 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,24% και έκλεισε στις 1.902,52 μονάδες.Στον δείκτη Nikkei υπήρχαν 158 ανοδικές μετοχές έναντι 60 πτωτικών. Ο όγκος των μετοχών που διακινήθηκαν στο κεντρικό ταμπλό του χρηματιστηρίου του Τόκιο ήταν 0,85 δισεκατομμύρια, έναντι του μέσου όρου των 1,25 δισεκατομμυρίων των τελευταίων 30 ημερών.

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Με απώλεις οι περισσότερες αγορές

«Οι ιαπωνικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη, επειδή οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι συναλλαγές ήταν χαμηλές με τους περισσότερους επενδυτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να λείπουν για διακοπές», εξηγεί στο Reuters ο Shuji Hosoi, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Daiwa Securities.

Η μετοχή της Fast Retailing, ιδιοκτήτρια του εμπορικού σήματος Uniqlo, σημείωσε άνοδο 2%, της Tokyo Electron  2,22% και της Daikin Industries  1,39%.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ώθησε τον δείκτη των πετρελαϊκών εταιρειών σε άνοδο 2,5%, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή των κερδών των επιμέρους δεικτών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Η Inpex  σημείωσε άλμα 2,53%.

Ο δείκτης των διυλιστηρίων αργού πετρελαίου IPETE.T ενισχύθηκε κατά 1,33%, με την Idemitsu Kosan να σημειώνει άνοδο 2,81%.

Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,35%, αν και από την αρχή του μήνα έχει ενισχυθεί κατά 10%  λόγω των προσδοκιών για καλύτερα κέρδη, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αυξηθεί η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου στο 0,5% από 0,25%. Η απόδοση του 10ετούς JGB διαμορφώθηκε τελευταία στο 0,445%.

Η Sumitomo Mitsui Financial Group σημείωσε απώλειες 2,21% και η  Resona Holdings  2,75%.

Ο ασφαλιστικός κλάδος  σημείωσε πτώση 1,37%

«Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων κυμαίνεται κάτω από το ανώτατο όριο της ζώνης πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ), γεγονός που προκάλεσε την πώληση τραπεζικών μετοχών», σημειώνει ο Hosoi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές