Την αύξηση των παράνομων διελεύσεων το Νοέμβριο, κυρίως από Κουβανούς και Νικαραγουανούς, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές. Οι συνολικές μεταναστευτικές ροές σημείωσαν μικρή αύξηση 1% συγκριτικά με τον Οκτώβριο.

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας – βόμβα έφερε πολικές θερμοκρασίες – Τουλάχιστον 30 νεκροί από την πρωτοφανή κακοκαιρία

Κούβα και Νικαράγουα τη πρωτιά

Οι μετανάστες έχουν αρνηθεί την ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο βάσει του αμερικανικού και του διεθνούς δικαίου 2,5 εκατομμύρια φορές από τον Μάρτιο του 2020 βάσει του Τίτλου 42, ενός κανόνα δημόσιας υγείας που αποσκοπεί στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19. Ήταν προγραμματισμένο να λήξει πριν από δύο ημέρες, μέχρι που ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή.

Οι Κουβανοί που πέρασαν τα σύνορα, οι οποίοι εγκαταλείπουν τη νησιωτική χώρα με το μεγαλύτερο ρυθμό εδώ και έξι δεκαετίες, έφτασαν τους 34.675 τον Νοέμβριο, αριθμός αυξημένος κατά 21% από 28.848 φορές τον Οκτώβριο.

Οι κάτοικοι της Νικαράγουας που έφτασαν στις ΗΠΑ απαριθμήθηκαν σε 34.209 από 20.920 τον Οκτώβριο, ποσοστό αυξημένο κατά 65%.

Η τρίτη υψηλότερη μηνιαία μετανάστευση επί θητείας Μπάιντεν

Συνολικά, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων κατέγραψε 233.740 μετανάστες, ποσοστό αυξημένο κατά 1% από 231.294 τον Οκτώβριο, αποτελώντας την τρίτη υψηλότερη μηνιαία καταμέτρηση επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν.

Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας που πέρασαν τα σύνορα ήταν πολύ λιγότεροι το Νοέμβριο, αφότου το Μεξικό συμφώνησε στις 12 Οκτωβρίου να αρχίσει να δέχεται όσους απελάθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του Τίτλου 42. Ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 7.931, ποσοστό μειωμένο κατά 64% από 22.045 τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή