Σύμφωνα με τον Ιταλικό Οργανισμό Τουρισμού η αύξηση στα αεροπορικά εισιτήρια είναι αγγίζει το 57% σε σχέση με την περσινή, αντίστοιχη περίοδο. Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες φτάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Όσο για τις πόλεις που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και το Μιλάνο. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ξενοδοχεία και bed and breakfast σε όλη την χώρα θα είναι πλήρεις με μόνη εξαίρεση, φυσικά, τα παραθαλάσσια θέρετρα. Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός του εποχικού προσωπικού που απασχολείται στον όλο τομέα.

Γεμάτα εστιατόρια, καφέ και μουσεία στην Αιώνια Πόλη

Πρόκειται για μια σημαντική ανάσα οικονομικής ανακούφισης από την στιγμή που τα στοιχεία του θερινού τουρισμού δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητικά. Από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, συνολικά στην Ιταλία καταγράφηκαν 196 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ενώ την ίδια περίοδο του 2019 (δηλαδή πριν από την πανδημία) ήταν 205 εκατομμύρια.

Παράλληλα, τα ταξίδια διήρκεσαν λιγότερο απ΄ ό, τι στο παρελθόν, τρεις ημέρες κατά μέσο όρο. Η κάμψη είναι του 13% σε ό, τι αφορά τους Ιταλούς και του 6,7% για τους ξένους τουρίστες.

Τις ημέρες των γιορτών πνέει ένας γενικότερος άνεμος αισιοδοξίας. Τα εστιατόρια, τα καφέ, αλλά και τα μουσεία της Αιώνιας Πόλης γέμισαν και πάλι, με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό να είναι σχεδόν απόντα. Και οι εμπορικές ενώσεις, τέλος, εκφράζουν την ικανοποίησή τους και υπενθυμίζουν ότι μέχρι τα Θεοφάνια στους ξένους τουρίστες θα προστεθούν 13 εκατομμύρια Ιταλοί, οι οποίοι θα επιλέξουν μια σύντομη «απόδραση» από τις διάφορες πόλεις σε αναζήτηση λίγης ξενοιασιάς.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή