Συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και αυξήσεις 2,5% συν 2,5% (πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2023) επετεύχθη στο υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των Ενώσεων Ρυμουλκών και των πληρωμάτων με αποτέλεσμα την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με εύρεση της χρυσής τομής για τη νέα ΣΣΕ απετράπη ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η ανακοίνωση

Με βάση τις εξελίξεις, τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, την βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και την υπογραφή συμφωνίας των όρων για την νέα συλλογική σύμβαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Συναντήσεις για τις απεργίες των πληρωμάτων ρυμουλκών

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και έχοντας την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην συμφωνία για την νέα συλλογική σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν από τις δύο εργοδοτικές οργανώσεις την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αυξήσεις βάσει πραγματικών συνθηκών στο πλαίσιο του πληθωρισμού.

Από την πλευρά της, η ΔΝΕ με ανακοίνωση της τόνιζε ε μεταξύ άλλων ότι οι απεργίες στα λιμάνια θα επιφέρουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως και στους εισαγωγείς και εξαγωγείς. Παράλληλα σημείωσε η ένωση, ότι τίθενται σε κίνδυνο τα ευπαθή προϊόντα από τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα