Την αύξηση των τιμών σε λεμόνια και φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές στην Κίνα, στον απόηχο του νέου κύματος covid.
Τα κρούσματα Covid στην Κίνα σημείωσαν έξαρση μετά τη χαλάρωση των μέτρων και οι κινέζοι πολίτες στρέφονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα παραδοσιακά φάρμακα για να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Κορωνοϊός: Η Κίνα εκτιμά ότι το νέο κύμα προσβάλλει 37 εκατ. ανθρώπους την ημέρα

Στα ύψη οι τιμές των λεμονιών

Οι τιμές των φρούτων που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά βλέπουν αυξήσεις λόγω της υψηλότερης ζήτησης.

Αυτόν τον μήνα, ένα παντοπωλείο στο Πεκίνο χρέωσε 13 γιουάν (1,86 δολάρια) για δύο λεμόνια, τιμή αυξημένη κατά 100%.

Οι καταναλωτές έχουν καταφύγει σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Weibo, για να διαμαρτυρηθούν για τον πληθωρισμό των λεμονιών, με έναν χρήστη να λέει ότι πλήρωσε 12 γιουάν (1,72 δολάρια) για τρία λεμόνια.

«Δεν ήξερα ότι οι τιμές των λεμονιών θα μπορούσαν να τριπλασιαστούν μέσα σε μια μέρα», έγραψε ένας άλλος χρήστης στο Weibo.

Κάποια στιγμή, τα λεμόνια είχαν εξαντληθεί στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Dingdong Maicai, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Αύξηση και στα ροδάκινα

Τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα βλέπουν μια διόγκωση της ζήτησης. Η Fresh Hippo, μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που ανήκει στην Alibaba, ανέφερε ότι οι πωλήσεις των κονσερβοποιημένων κίτρινων ροδάκινων εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 900% σε μια εβδομάδα.

Ράλι των φαρμακευτικών

Οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών που ασχολούνται με την παραγωγή παραδοσιακών κινεζικών φαρμάκων κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα του έτους νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid και τις εγκρίσεις από αξιωματούχους για τα φυτικά φάρμακα.

Η Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, η οποία παράγει το δημοφιλές φυτικό φάρμακο Lianhua Qingwen, σημείωσε άνοδο 184% στις αρχές Δεκεμβρίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η China Resources Sanjiu Medical & Pharmaceutical, είδε επίσης μια αύξηση άνω του 142% στα τέλη Νοεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παραδοσιακών Κινέζικων Φαρμάκων του Πεκίνου, Liu Qingquan, ανέφερε ότι η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, εάν λαμβάνεται με δυτικά φάρμακα, έχει πολύ καλή επίδραση στην βελτίωση των γαστρεντερικών λειτουργιών καθώς και στην αντιμετώπιση του πυρετού και άλλων συμπτωμάτων που συνδέονται με το στέλεχος Omicron.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή