Οι αρχές της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση εισαγωγής sex dolls σε μέγεθος ενήλικα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από χρόνια συζήτησης για το εάν η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων.

Οι αναθεωρημένες οδηγίες επιτρέπουν σε sex dolls σε μέγεθος ενηλίκου να περάσουν από τα τελωνεία της χώρας, αλλά οι κούκλες που μοιάζουν με ανηλίκους εξακολουθούν να απαγορεύονται, δήλωσε η Κορεατική Τελωνειακή Υπηρεσία.

Οι sex dolls δεν είναι παράνομες στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, χιλιάδες τέτοια προϊόντα έχουν κατασχεθεί στα τελωνεία της χώρας από το 2018.

Κρυπτονομίσματα: Χρηματοδοτούν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Οι αξιωματούχοι εμπόδιζαν την εισαγωγή τέτοιων προϊόντων της βιομηχανίας ερωτικών ειδών σε φυσικό μέγεθος βάσει νόμου που περιορίζει τα προϊόντα που θεωρείται ότι βλάπτουν τις παραδόσεις και τα δημόσια ήθη της Νότιας Κορέας.

Οι εισαγωγείς προσέφυγαν δικαστικά κατά αυτής της απόφασης ζητώντας την άρση της απαγόρευσης και την απελευθέρωση της εισαγωγής των sex dolls από τα τελωνεία ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα προϊόντα αυτά δεν θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία οι κούκλες για σεξ χρησιμοποιούνται για προσωπική χρήση και εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με την πορνογραφία, η οποία είναι αυστηρά ρυθμισμένη, αλλά νόμιμη.

Ο αντίλογος

Σχεδόν ένα 250.000 άτομα υπέγραψαν τη σχετική αίτηση για να σταματήσει η εισαγωγή αυτών των sex dolls στη Νότια Κορέα. Ο άγνωστος συγγραφέας της αναφοράς επισήμανε ότι οι κούκλες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Το θέμα επιλύθηκε όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εξέταση πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων και γνωμοδοτήσεων από αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ισότητας των Φύλων και Οικογένειας.

Η απόφαση επιτρέπει επίσης στους εισαγωγείς να ανακτήσουν τα προϊόντα τους που έχουν δεσμευτεί και φυλάσσονται σε κρατικές αποθήκες. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να έχουν δεσμεύσει πιθανώς περισσότερες από 1.000 κούκλες σεξ που είχαν φτάσει στη Νότια Κορέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αλλά οι τελωνειακοί υπάλληλοι είπαν ότι θα απαγορεύσουν την πώληση τέτοιων προϊόντων που μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους, όπως διασημότητες.

Δεν είναι σαφές εάν η απαγόρευση πώλησης ισχύει και για εγχώριες sex dolls που μοιάζουν με ανηλίκους – αλλά τέτοιοι περιορισμοί υπάρχουν στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή