Ο επικεφαλής της υπό κρατικό έλεγχο ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να «ισοζυγίσει τα συμφέροντα» των ρωσικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να υποστηρίξει τον εγχώριο αεροπορικό τομέα, σε μια συνέντευξη με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στη συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot Σεργκέι Αλεξαντρόφσκι είπε πως είναι «σημαντικό το κράτος να ισοζυγίσει τα συμφέροντα των ρωσικών και διεθνών αερομεταφορέων. Επειδή είναι προφανές πως οι ξένοι αερομεταφορείς έχουν τώρα πολύ περισσότερες ευκαιρίες και πλεονεκτήματα σε αυτές τις συνθήκες».

Εκδίδει μετοχές για άντληση 3 δισ. ευρώ η Aeroflot

Οι κερδισμένοι

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν να πετούν στους περισσότερους προορισμούς στο εξωτερικό μετά την επιβολή κυρώσεων χωρίς προηγούμενο από χώρες της Δύσης, περιλαμβανομένων απαγορεύσεων σε ρωσικούς αερομεταφορείς, αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι πτήσεις προς την Τουρκία και χώρες της Μέσης Ανατολής που είναι δημοφιλείς για τους Ρώσους τουρίστες παρέμειναν.

Ρωσία: Οι δυτικές κυρώσεις…προσγείωσαν την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

Ο Αλεξαντρόφσκι δήλωσε πως ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρίες, περιλαμβανομένων των Turkish Airlines και των Emirates, επωφελήθηκαν πιο πολύ από την κατάσταση και ζήτησε κάποιου βαθμού «κρατικό προστατευτισμό» προκειμένου να διασφαλιστεί ο εγχώριος αεροπορικός τομέας.

«Προσγείωση» 25% της επιβατικής κίνησης

Υπενθυμίζεται πως κατά 25% μειώθηκε η επιβατική κίνηση στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rosstat) καθώς ο αεροπορικός κλάδος συνεχίζει να πλήττεται σκληρά από τις συνέπειες των κυρώσεων της Δύσης.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 8,25 εκατομμύρια επιβάτες τον Οκτώβριο και συνολικά 81 εκατομμύρια επιβάτες τους πρώτους 10 μήνες του 2022, αριθμός κατά 14,3% μικρότερος της ίδιας περιόδου του 2021, όταν η επιβατική κίνηση ήταν ακόμη χαμηλή λόγω των περιορισμών για την πανδημία COVID-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ