Την άποψη πως η οικονομία της Ρωσίας αντέχει, αν και συρρικνώθηκε πάνω από 2% τους τελευταίους 11 μήνες, έξεφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Μισούστιν δήλωσε ότι το ρωσικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) κατέγραψε μείωση, λίγο πάνω από 2%, τους πρώτους 11 μήνες του 2022, προσθέτοντας ότι οι «αρνητικές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία δεν επαληθεύτηκαν»

Μισούστιν: Η Δύση υποτίμησε την ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας

Οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προέβλεπαν ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί μεταξύ 3,4% και 4,5% το 2022.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν

Επιπλέον, ο Μισούστιν δήλωσε ότι η εγχώρια αγορά εργασίας παραμένει σταθερή και ότι η ανεργία έφτασε σε «ιστορικό χαμηλό» τον Νοέμβριο στο 3,7%. Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει καταγράψει ανάπτυξη στις κατασκευές, τη γεωργία και την κατασκευή εξοπλισμού, ενώ σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή αυτοκινήτων τα επόμενα δύο χρόνια.

«Οδηγός» οι κυρώσεις

Στη συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας- που έχει αποδειχθεί αρκετά ανθεκτική- οδήγησαν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Δύση ως αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Οι κυρώσεις παρεμπόδισαν τη λειτουργία του εμπορίου και αύξησαν την εγχώρια ζήτηση. Σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία Rosstat, καταγράφηκε απότομη πτώση στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο παράλληλα με την πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας. συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή