
Για τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της, για την κόρη της αλλά και τον σύντροφό της που βρίσκεται και ο ίδιος προφυλακισμένος για το Qatargate, μίλησε η Εύα Καϊλή μέσω του δικηγόρου της.
Η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής έστειλε τα δικά της μηνύματα συνεχίζοντας να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα, ενώ αποκάλυψε και το τι θα κάνει εάν τελικά οι δικαστικές αρχές αποφασίσουν το επόμενο διάστημα την αποφυλάκισή της.
Qatargate: Πρόσωπο κλειδί του σκανδάλου ένας Μαροκινός κατάσκοπος
Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για την Εύα Καίλή υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ζει έναν εφιάλτη στη φυλακή.
«Η καρδιά της αιμορραγεί κυριολεκτικά για το 22 μηνών παιδί της, το οποίο είναι μόνο του και μπορεί να στηρίζεται μόνο στον παππού του».
«Αισθάνομαι προδομένη»
Ο κ. Δημητρακόπουλος μεταφέροντας τα όσα του είπε η κ. Καϊλή υπογράμμισε ότι «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας, αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της, πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».
Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να αναγνωριστεί η αθωότητά της».
«Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή»
Μιλώντας στην Corriere Della Sera, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισημαίνει ότι η Εύα Καϊλή δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο του Κατάρ, επειδή, όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της. Μάλιστα αναφέρει πως το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της.
Αναφορικά με τις κατηγορίες ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, οι κατηγορίες είναι δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, αλλά μόνο στο γεγονός ότι τα χρήματα βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη που μοιραζόταν η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της».
Η σχέση Τζόρτζι – Παντσέρι
Η κ. Καϊλή αναφέρθηκε μέσω το δικηγόρου της και στη σχέση μεταξύ Τζόρτζι και Παντσέρι. «Αυτό που γνωρίζει είναι ότι ο Παντσέρι γνώριζε και συνεργαζόταν με τον Τζόρτζι για πολλά χρόνια. Η Καϊλή, ωστόσο, δεν είχε ποτέ λάβει γνώση του βαθμού και του είδους της μεταξύ τους συνεργασίας και θα ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εκείνη αν οι κατηγορίες εναντίον τους επιβεβαιώνονταν στο δικαστήριο».
Οι φωτογραφίες που έκαψαν τον Τζόρτζι
Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες ντοκουμέντο με τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι, στις οποίες φαίνονται να κουβαλάνε βαλίτσες με λεφτά, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Στις φωτογραφίες από τις κάμερες του ξενοδοχείου Steigenberger στις Βρυξέλλες, που φέρνει στο φως η La Ρepubblica, από τη συνάντηση της 10ης Οκτωβρίου μεταξύ του υπουργού Εργασίας του Κατάρ Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο οποίος μάλιστα είχε μαζί του τη μικρή του κόρη σε καρότσι, οι δυο άνδρες φαίνονται να κουβαλάνε βαλίτσες, στις οποίες πιθανολογείται ότι υπήρχαν λεφτά.
Η συνάντηση των προσώπων αυτών έγινε πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της βελγικής πρωτεύουσας, το Steigenberger, το οποίο βρίσκεται σε μία από τις πιο «καλές» περιοχές των Βρυξελλών, την Avenue Louise.
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα