Τα υποχρεωτικά τεστ Covid-19 στους ταξιδιώτες που φτάνουν στην ΕΕ από την Κίνα θα ήταν «αδικαιολόγητα», εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, εν μέσω εκρηκτικής επιδημίας στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα απειλεί να γεννήσει νέα στελέχη

Η ανακοίνωση του ECDC έρχεται μετά την έκτακτη συνεδρίαση επιτροπής της Κομισιόν για την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα, συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε ότι η όποια αντίδραση θα πρέπει να είναι συντονισμένη σε επίπεδο ΕΕ.

Όπως φαίνεται η ΕΕ δεν είναι πρόθυμη να αποδεχτεί το αίτημα της Ιταλίας για υποχρεωτικά τεστ στους επιβάτες που καταφθάνουν από την Κίνα στη Ζώνη Σένγκεν.

Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που πραγματοποιεί ελέγχους

Η Ιταλία είναι μέχρι στιγμής η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ελέγχει τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Guardian, τις τελευταίες ημέρες πάνω από το 50% των επιβατών από Κίνα στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου είναι θετικό στον κορωνoϊό.

Τα ECDC εκτιμούν ωστόσο ότι το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ δεν είναι αναγκαίο στο σύνολο της ΕΕ, καθώς οι χώρες-μέλη «έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης και εμβολιασμού» και «οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα κυκλοφορούν ήδη και στην ΕΕ».

Για τα ECDC, τα εισαγόμενα κρούσματα από Κίνα θα ήταν «σχετικά περιορισμένα» σε σχέση με τις εγχώριες λοιμώξεις. με τον αριθμό εκείνων που κυκλοφορούν ήδη καθημερινά. Επιπλέον, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας «είναι σήμερα σε θέση να διαχειριστούν» την ασθένεια.

Ελέγχους στους ταξιδιώτες από Κίνα έχουν αποφασίσει επίσης οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν