Επί τα βελτίω αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη της Ρωσίας το 2021 καθώς όπως αναφέρει ο ομοσπονδιακή στατιστική αρχή, η ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας κατά την πρώτη χρονιά μετά την πανδημία ήταν ισχυρότερη από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε Rosstat, η οικονομία της Ρωσίας πέρυσι έτρεξε με ρυθμό 5,6%, αντί του 4,7% της προηγούμενης ανάγνωσης. Η αλλαγή αυτή έγινε επειδή -σύμφωνα με την ανακοίνωση- συμπεριλήφθηκαν πιο πλήρεις πληροφορίες αναφορικά με τις επιδόσεις των επιχειρήσεων, το ισοζύγιο των στοιχείων για τις πληρωμές, όπως και για τους κυβερνητικούς λογαριασμούς.

Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας δεν θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση ως αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα τραβήξουν προς τα πίσω την οικονομία η οποία αναμένεται να εισέλθει σε ύφεση.

Ρωσία: Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2% το 2022

Μάλιστα οι αναλυτές εμφανίζονται αρκετά απαισιόδοξοι από τη στιγμή που προβλέπουν ότι η ρωσική οικονομία θα ταλαιπωρηθεί για χρόνια έχοντας απωλέσει τις ζωτικής σημασίας εξαγωγές της ενέργειας προς την Ευρώπη, αλλά και την πρόσβαση στην τεχνολογία και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Δύσης.

Λίγες ημέρες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, εμφανίσθηκε μια μερίδα εμπειρογνωμόνων που υποστήριξε ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας θα καταγράφει διψήφιο αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το 2022.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών στην επίσημη πρόβλεψή του κάνει λόγο για συρρίκνωση της τάξεως του 2,9%, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται λιγότερο φειδωλός αναμένοντας υποχώρηση κατά 2,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή