Έναν πίνακα του Φλαμανδού ζωγράφου του 17ου αιώνα Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές στη Γένοβα, μετά από έρευνα για απάτη που διεξήχθη σε βάρος των ιδιοκτητών του.

Το αριστούργημα, με τίτλο «ο αναστημένος Χριστός εμφανίζεται στη μητέρα του», αποτελούσε μέρος της έκθεσης «ο Ρούμπενς στη Γένοβα» στο Παλάτι των Δόγηδων της πόλης, με την ιταλική αστυνομία να διευκρινίζει πάντως ότι δεν κατηγορεί τους διοργανωτές της έκθεσης για οποιουδήποτε είδους παρανομία.

Ιταλία: 5 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στις γιορτές

Ο πίνακας, ύψους σχεδόν 2 μέτρων και πλάτους 1,5 μέτρου, είχε εξασφαλιστεί έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ (4,27 εκατομμύρια δολάρια).

Η απάτη

Η αστυνομία της Γένοβας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι πιστεύει πως οι Ιταλοί ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να τον στείλουν στο εξωτερικό στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για να αυξήσουν την αγοραστική του αξία.

Φέρονται επίσης να δημιούργησαν ξένες εταιρείες προκειμένου να προσποιηθούν ότι πούλησαν τον πίνακα, ο οποίος δείχνει τον Ιησού να χαιρετά τη μητέρα του, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται μια άγνωστη τρίτη γυναίκα.

Αυτή η τρίτη φιγούρα απουσίαζε από μια προηγούμενη εκδοχή του ίδιου έργου του Ρούμπενς, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πίνακας είναι ψεύτικος.

Κεντρική φωτογραφία: Αρχείο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τέμπη: Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου επιρρίπτει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Πώς φτάσαμε στην προφυλάκισή του
Επικαιρότητα |

Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου από τον επιθεωρητή του ΟΣΕ – Πώς φτάσαμε στην προφυλάκισή του

Ο επιθεωρητής φέρεται να είπε πως ο ίδιος προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο.

Ουκρανία: 400 ημέρες πόλεμος
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: 400 ημέρες πόλεμος - Οι σημαντικότεροι σταθμοί

Ενώ οι γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία παραμένουν λίγο-πολύ παγωμένες από την αρχή του χειμώνα, πληθαίνουν τα σημάδια πως οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται εντατικά για την αντεπίθεση