Η αυξανόμενη τάση προς το remote working και η συνεχής «μετανάστευση» των εταιρικών εφαρμογών στο cloud, απαιτούν από τα εταιρικά δεδομένα να είναι διαθέσιμα και ασφαλή ανά πάσα στιγμή για τους εργαζομένους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους, είτε φιλοξενούνται στο cloud είτε σε συστήματα «on premise».

Το SASE Connect της Sparkle είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας και δικτύωσης, που επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση στο διεθνές εταιρικό δίκτυο του πελάτη, ανεξάρτητα από τη φυσική θέση της συσκευής και τη σύνδεση που χρησιμοποιείται. Βασισμένη στην τεχνολογία Secure Access Service Edge1, η εν λόγω λύση αποτελεί μια προσέγγιση για τη δικτύωση και την ασφάλεια, η οποία βασίζεται στο cloud.

Μην επιτρέψετε στις κυβερνοεπιθέσεις να σας χαλάσουν την… εορταστική διάθεση

Το πλεονέκτημα της λύσης είναι ότι το εταιρικό δίκτυο και οι συσκευές του προστατεύονται από security threats απευθείας στις πηγές σύνδεσής του ή στα «άκρα» (edges) και όχι στο data center. Ως αποτέλεσμα, οι remote workers, οι συσκευές IoT, τα υποκαταστήματα και οι εφαρμογές προστατεύονται προτού το φορτίο των δεδομένων που όλοι αυτοί επεξεργάζονται, δρομολογηθεί προς πολλούς άλλους προορισμούς.

Το SASE Connect συμπληρώνει και ενισχύει τη λύση SD-WAN της Sparkle, που διατίθεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Neurosoft ως υπηρεσία EnterpriseLink. Η λύση, έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές επιχειρήσεις στους κλάδους τροφίμων, βιομηχανίας, μόδας, ενέργειας και τουρισμού, παρέχοντας μοναδικές δυνατότητες για την εγκατάσταση και διαχείριση ασφαλούς συνδεσιμότητας και αποτελεί ένα ενιαίο σημείο επαφής πλήρους εξυπηρέτησης.

Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις για την κυβερνοασφάλεια το 2023

Η λύση αξιοποιεί το υπερσύγχρονο παγκόσμιο δίκτυο της Sparkle για άμεση και υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα με το cloud καθώς και το Security Operation Center (SOC) για τη συνεχή παρακολούθηση της κυκλοφορίας του δικτύου και την πρόληψη, ανίχνευση, ανάλυση και απόκριση σε cyber threats.

Με την κυκλοφορία του SASE Connect, η Sparkle εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των enterprise solutions της, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι λύσεις MPLS, Ethernet, managed SD-WAN, Cloud connect, υπηρεσίες αυτοματισμού Multicloud, συνδεσιμότητας IoT και υπηρεσίες τηλεφωνίας. Στόχος είναι η σύνδεση των διεθνών τοποθεσιών των επιχειρήσεων και η διαχείριση της επικοινωνίας τόσο εσωτερικά, όσο και με εξωτερικά “οικοσυστήματα”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του